Samsung este interesata sa vanda fabrica de LCD-uri, Apple ar putea face o achizitie importanta

  Compania Samsung produce extrem de multe dispozitive electronice si colaboreaza cu o sumedenie de companii de pe glob, chiar si cu Apple desi intre cele doua companii exista nenumarate procese deschise in instantele din lumea intreaga. Compania Samsung nu considera ca divizia care produce LCD-uri este profitabila deoarece pe piata mondiala ar exista un exces de stoc in ceea ce priveste ecranele LCD. LG pare sa fie in aceeasi situatie desi ambele companii colaboreaza cu Apple si vand anual zeci de milioane de ecrane LCD care ajung in iDevice-urile noastre. Samsung se gandeste acum sa isi vanda divizia de LCD-uri si sa se concentreze doar pe tehnologia OLED care este utilizata in terminalele sale mobile si in unele modele de televizoare.

South Korea’s Samsung Electronics has said it is considering spinning-off its Liquid Crystal Display (LCD) unit in a bid to streamline its business. The move comes as the unit saw its sales dip more than 10% last year amid slowing demand. Falling prices of LCD panels have also dented profits. The firm said it was planning to focus on new technology such as the organic light-emitting diode (OLED) displays.

  Avand 97 de miliarde de dolari disponibil pentru investitii Apple ar putea face o afacere buna prin achizitionarea diviziei de LCD-uri a Samsung. Apple ar putea reduce o parte din costurile de productie a iDevice-urilor si ar avea unitati in care ar putea dezvolta tehnologii noi pentru viitoarele produse. Apple a investit pana acum in fabricile diversilor parteneri pentru a obtine preturi bune la ecrane pentru iDevice-uri insa achizitionarea unei fabrici i-ar putea aduce un avantaj atat in ceea ce priveste negocierea viitoarelor contracte cat si in ceea ce priveste dispoutele legale.

9 COMENTARII

  1. Daca Apple isi tot cumpara piesele de la parteneri precum LG, Samsung, de ce lumea nu are incredere in produsele proprii Samsung , LG!? Apple de multe ori doar asambleaza. Nu inteleg de samsung sau lg nu au scos retina pana acum. Ipad 3 cu ecrane Sharp,LG… De ce nu au scos ei o tableta cu acest tip de ecran retina!?

  2. Nu cred ca e o achizitie profitabila. Ecranele LCD sunt la sfarsitul vietii lor. De aceea si vinde Samsung. Parerea mea este ca Apple ar face o greseala daca ar face achizitia asta.

  3. daca divizia de lcd-uri nu mai este profitabila pentru samsung (nu cred ca samsung are 1 singura fabrica) de ce ar fi profitabila pentru apple?

  4. Nu cred ca e vorba de patent. Nu poti patenta nr de pixeli. Pe de alta parte Apple a avut in ultimii ani intotdeauna resurse sa poata sa-si creeze propriile capacitati de productie. Nu ii intereseaza. Se cheama specializare si americanii stiu foarte bine sa o puna in practica. De ce sa te legi la cap cand nu te doare. La volumele Apple e mult mai usor sa pui presiune pe producator. Cat pot avea acesti producatori rata de profit net ? 3-5%? Mai bine se concentreaza pe marketing si nu-si asuma riscurile investitionale si de gestiune al business-ului. Daca brusc vanzarile vor scadea, ceea ce este putin probabil, nu vor pati ce a patit Nokia de exemplu. O va lua in freza Foxconn. Ikea face acelasi lucru. Si multi altii. Eu nu cred ca vor cumpara aceasta divizie.

  5. apple nu doar asambleaza ci are o echipa intreaga de ingineri si cercetatori care gandesc procesoare si tot felu de componente. ceilalti doar le produc la comanda dupa specificatiile celui care le comanda.

  6. @florin: apple ia un procesor existent il modifica si apoi alti il produc, la fel si la ecran, si asa si la soft slide to unlock, a luat ceva ce exista si a modificat-o un pic si au si licentiat produsul, etc

  7. Probabil e un zvon va si cel cu cumpararea BB ! Si o astfel de fabrrica care produce LCD si nu se vor mai vand poate trece imediat sa produca LED deci fabrica in sine nu inseamna ca nu mai e de folos !!! Pe cei de la Apple se pare ca in ultimul timp ii intreseaza sa investeasca in lucruri care sa le asigure o mai buna functionare ! De ce nu!?