Twitter stocheaza datele privind contactele utilizatorilor timp de 18 luni

  In iOS 5 Apple a implementat pentru prima oara in sistemul sau de operare compatibilitate cu reteaua de socializare Twitter. Utilizatorii se pot loga la reteaua de socializare direct din meniul de setari al iOS si pot publica poze sau link-uri folosind Safari sau aplicatia Photos a iOS. In acelasi meniu exista o optiune de actualizare a contactelor care ar trebui sa caute pe Twitter prieteni de-ai nostru in baza informatiilor disponibile in agenda de contacte din iOS. Ceea ce Twitter nu a spus pana acum utilizatorilor este ca din agenda noastra de contacte se extrag: numele complet, numarul de telefon si adresa de email, acestea sunt incarcate pe serverele Twitter pentru procesare si cautarea prietenilor iar acolo sunt stocate timp de 18 luni de zile.

We want to be clear and transparent in our communications with user. Along those lines, in our next app updates, which are coming soon, we are updating the language associated with Find Friends — to be more explicit. In place of ‘Scan your contacts,’ we will use “Upload your contacts” and “Import your contacts” (in Twitter for iPhone and Twitter for Android, respectively).

  Ceea ce avem in iOS sub denumirea de Update Contacts exista in aplicatia Twitter din App Store sub denumirea Find Friends, ambele functii facand acelasi lucru. Acum cei de la Twitter au anuntat intr-un email trimis ziarului LA Times ca vor schimba descrierea functiei si vor anunta utilizatorii ca datele din agenda de contacte vor fi incarcate pe serverele companiei. Problema este ca Twitter le tine acolo timp de 18 luni de zile insa nu explica de ce are nevoie de ele pentru o perioada atat de lunga de timp. Din pacate Twitter nu este singura companie care face acest lucru cu aplicatii din App Store insa presimt ca in curand vom avea in iOS un sistem care ne va avertiza cand aplicatiile incearca sa preia informatii din agenda de contacte.