Foxconn creste salariile angajatilor cu aproape 25%

  In ultimele saptamani Apple a fost supusa unui atac mediatic din cauza conditiilor in care lucreaza angajatii Foxconn care asambleaza iDevice-uri. Apple a fost acuzata ca nu ii pasa de chinul prin care trec angajatii, Tim Cook a aparat “onoarea” companiei si in final se pare ca Foxconn va creste din nou salariile propriilor angajati. Cresterea va fi intre 16 si 25% si ea este doar una dintr-o lunga serie de majorari salariale menite de a linisti angajatii sai. Anul trecut la Foxconn a avut loc un val de sinucideri care in final a fost oprit cu o marire de salarii si cu amplasarea unor plase in fata blocurilor in care locuiesc angajatii companiei Foxconn.

As Apple has faced criticism for its alliance with manufacturing partner Foxconn, the device assembler announced on Friday it has raised the wages of its workers by 16 to 25 percent. The pay of a junior-level worker at its Shenzhen plant in China grew to 1,800 yuan per month, and could even go beyond 2,200 yuan if the worker passes a technical examination. That’s significantly up from the pay of 900 yuan from three years ago.

  In doar trei ani de zile Foxconn a majorat salariile angajatilor sai cu peste 200% de la 900 la 2200 yuan(aproximativ 350$) si vorbim aici despre salariul unui angajat care lucreaza pe linia de asamblare a produselor. Facand o comparatie cu ce gasim in compania salariile par a fi mai bune insa orele de munca de la Foxconn sunt mai lungi si stresul pe care conducerea il exercita in apropierea lansarii unui iDevice este indeajuns de puternic pentru a impinge o parte din angajati spre gesturi disperate.

  Cred ca acest gest este doar unul dintr-o serie mult mai lunga de schimbari care vor avea rolul de a imbunatati conditiile de munca din China.