Proview cere 2 miliarde de dolari de la Apple pentru marca inregistrata iPad

   Stiti deja cu totii ca in China Apple are deschisa o disputa legala cu o companie numita Proview care refuza sa isi onoreze acordul incheiat cu privire la vanzarea marcii inregistrate pentru iPad. Apple a cumparat aceasta marca inregistrata acum 10 ani pentru a o folosi oriuned pe glob, atunci Proview semnand un contract insa acum sustine ca el nu este valid in China. Un judecator din Hong Kong, tara unde Proview are sediul si unde a fost incheiat contractul dintre companii, a dat castig de cauza celor de la Apple si a acuzat Proview ca nu isi respecta angajamentele insa compania pare sa aiba un motiv bun, sau vreo doua miliarde.

  Cei de la Proview cer de la Apple nu mai putin de 2 miliarde de dolari drept compensatii pentru perioada in care tableta iPad a fost vanduta in China, aparent fara niciun drept. Suma este cu 500 de milioane de dolari mai mare decat cea ceruta intr-o instanta din China insa sansele ca ea sa fie oferita sunt extrem de mici. Autoritatile din China au refuzat deja sa impuna o interdictictie de import/export insa a fost de acord sa confiste cateva zeci de tablete din magazinele unor reselleri din China iar sansele ca autoritatile sa confiste tabletele iPad din magazinele Apple sunt aproape inexistente.

  In momentul de fata Proview a depus actele necesare pentru declararea falimentului insa procesul impotriva Apple este vazut ca o ultima tentativa de a salva compania. Bancile la care Proview este indatorata sustin in aparenta acest demers al companiei pentru ca o victorie le-ar ajuta sa isi recupereze datoriile inca restante ale Proview. Apple are sanse foarte mari sa castige proecsul din China impotriva celor de la Proview, insa totul depinde de modul in care vor reusi sa isi argumenteze cauza si sa dovedeasca reaua credinta a celor de la Proview.