Apple este scutita de un nou proces impotriva HTC in SUA

  In cursul zilei de ieri ITC(International Trade Commision) din SUA a decis ca o actiune a companiei HTC impotriva companiei Apple sa fie respinsa pe motiv ca Apple nu ii incalca brevetele de inventie. Cei de la HTC au introdus actiunea in anul 2010 iar in 2011 au pierdut in fata instantei ITC iar decizia de atunci a fost sustinuta pana astazi insa ea nu este finala si compania o poate ataca. HTC a sustinut ca Apple a incalcat patru brevete de inventie in iDevice-urile construite insa in final ITC a hotarat ca acest lucru nu s-a intamplat in realitate.

In October 2011, an Administrative Law Judge made an initial determination that identified no violation of four of HTC’s asserted patents. HTC had originally also asserted — but meanwhile withdrawn — a fifth patent. HTC asked the Commission, the six-member decision-making body at the top of the ITC, to review the ALJ’s preliminary ruling. In December, the Commission granted a review, but with respect to only one of the patents. Today’s ruling terminates the investigation with respect to the sole remaining patent. HTC could appeal the ITC’s final decision to the Federal Circuit, but that may not be a good use of its resources because it looks that this case is fundamentally weak.

  Pana acum HTC a pierdut in fata celor de la Apple in SUA fiind obligata sa faca unele modificari in Android-ul terminalelor sale altfel risca sa ii fie interzisa comercializarea lor. Din pacate pentru HTC, bataliile cu Apple s-au dovedit a fi o simpla investire nepotriva a resurselor companiei si poate asta i-a afectat incasarile in ultimul trimestru fiscal al anului trecut.