Tutorial: Cum sa faci un stick USB bootabil pentru OS X Mountain Lion

  Sa spunem ca ati instalat OS X Mountain Lion pe Mac-ul vostru dar vreti sa faceti un USB stick bootabil pentru a avea posibilitatea de a instala din noul sistemul de operare. Ei bine procesul este foarte simplu si este asemanator cu cel prin care puteti face un stick USB Bootabil pentru Mac OS X Lion sau alte versiuni ale Mac OS X. Pentru a face tutorialul aveti nevoie de un stick bootabil care are macar 4 GB altfel nu aveti cum instala sistemul de operare pe el. Cu ajutorul stick-ului puteti instala oricand OS X Mountain Lion fara o conexiune de internet. Ar fi ideal ca inainte sa incepeti sa verificati aceasta lista a Mac-urilor pe care puteti instalat OS X Mountain Lion.

  1. Descarcati OS X Mountain Lion din Mac App Store, puteti face asta direct din contul vostru de Mac developer.
  2. Mergeti in /Applications/ si faceti click dreapta pe fisier pe fisierul Install Mac OS X Mountain Lion.app apoi alegeti Show Package Contents. Daca nu gasiti fisierul in folderul Contents atunci il gasiti in InstallMacOSX.pkg.
  3. Deschideti fisierul Contents apoi SharedSupport si cautati fisierul InstallESD.dmg pe care veti face dublu click pentru a il monta.
  4. Introduceti stick-ul USB in calculator apoi deschideti Disk Utility si selectati stick-ul USB din partea dreapta a meniului. Dupa ce l-ati selectati alegeti optiunea Erase, apoi Formatul Mac OS X Extended(Journaled) si apasati butonul Erase.
  5. Selectati stick-ul USB proaspat formatat, apasati tab-ul Restore din partea dreapta sus si la Sursa alegeti InstallESD-ul pe care l-ati montat deja iar la Destinatie alegeti partitia proaspat formatata a stick-ului USB.
  6. Dupa ce ati terminat de facut stick-ul USB, procesul ar putea dura intre 20 – 40 de minute in functie de stick, resetati Mac-ul, tineti tasta Option a tastaturii apasata cand acesta incepe sa booteze, alegeti stick-ul din noul meniu si puteti instala OS X Mountain Lion fara probleme.

  Daca ati urmat pasii corect atunci ar trebui sa aveti OS X Mountain Lion instalat si activ pe Mac-ul vostru.

Thanks to I.