Apple se pregateste sa lanseze un nou design pentru iTunes

iTunes Logo

  Au trecut aproape 3 ani de zile de cand Apple a refacut design-ul magazinelor de aplicatii din iTunes si se pare ca anul acesta vom avea parte de cateva modificari din partea companiei. In momentul de fata refacerea design-ului iTunes-ului este o prioritate in cadrul companiei Apple si inginerii se axeaza in principal pe simplificarea interfatei, pe includerea unor metode mai simple de a cauta si descoperi aplicatii noi si de a spori interactivitatea. Practic Apple incearca sa repare o parte dintre problemele pe care multi utilizatori le-au reclamant de-a lungul timpului insa ramane de vazut si daca va reusi sa le rezolve pe toate.

In a move that will surely keep the Mac and iPhone maker on top of the digital music and software application industry, Apple is preparing its first iTunes Store redesign in nearly three years. The new design is said to be even simpler and more user-friendly than the current design. Apple is working on ways to enhance the speed and efficiency of finding new content, such as songs, videos, and applications. The cornerstone element of Apple’s new iTunes Store is interactivity. 

  In momentul de fata multi dezvoltatori se plang de faptul ca nu au metode de a isi promova aplicatiile in cadrul App Store-ului companiei Apple insa acelasi lucru este valabil si pentru carti sau muzica. Apple ar avea in plan o modificare a tuturor magazinelor sale si daca va reusi sa faca tot ceea ce am enuntat mai sus atunci iTunes-ul va deveni cu siguranta mult mult mai placut de folosit. Noua interfata a magazinului companiei Apple va fi disponibila intr-o versiune noua a aplicatiei/programului iTunes pentru Mac/PC insa nu se stie deocamdata cand va fi aceasta lansata.

   Avand in vedere ca iOS 5.1 si iPad 3 urmeaza sa fie lansate este posibil ca noul design sa fie publicat in viitorul apropiat insa totul depinde de rapiditatea cu care Apple va reusi sa il termine.