Google recunoaste ca nu respecta setarile de intimitate ale Safari

  Saptamana trecuta v-am spus ca Google nu tine cont de setarile de intimitate ale Safari si urmareste tot ceea ce fac pe web posesorii de terminale iPhone si utilizatorii versiunii desktop a Safari. Google nu este singura companie care nu tine cont de dorintele utilizatorilor insa este prima care recunoaste ca face acest lucru. Desi Google a recunoscut ca a urmarit toate miscarile noastre pe web pentru a isi imbunatati sistemul de livrare a reclamelor prin Google Adsense, si nu numai, compania spune ca lucreaza activ la rezolvarea problemelor care au dus la ignorarea setarilor de intimitate in browserele utilizatorilor. Apple face exact acelasi lucru si ma astept ca in iOS 5.1/5.2 sa vedem noi masuri de securitate de la compania americana.

Google admits tracking Safari users Internet giant says it circumvented security settings in browser to track users on desktops and iPhones… The company may also be tracking people without their knowledge on other browsers, including those on its own Android phones, because those do not implement the same security restrictions as Apple does. The admission will put extra pressure on the company in the US where it has already fallen foul of the US Federal Trade Commission over privacy practices, and in Europe where it could still be subject to an antitrust investigation by the European Commission.

  Gestul celor de la Google vine cam tarziu si nu ii prea ajuta in fata autoritatilor americane care deja investigheaza compania pentru modul in care protejeaza intimitatea utilizatorilor in SUA. Nici UE nu este prea multumita de modul in care lucreaza Google si o investigatie antitrust ar putea fi pornita in curand, dar oare aceste investigatii ne vor rezolva problemele? Eu nu prea cred pentru ca Google sau alte companii vor renunta la modul lor de a face business deoarece fara informatii agregate despre tabieturile utilizatorilor nu vor sti ce fel de reclame sa afiseze.

4 COMENTARII

  1. Nu stiu cat de util este totusi sistemul google. Eu niciodata nu am cumparat nimic, nici macar nu am intrat pe vreun link sugerat de google.

  2. Da dar ar castiga si mai mult daca as da click pe un link de-al lor .

    Si la mobil la fel , daca vad ca e iAd mai dau cate un click , daca e AdMob never .