Prima Pagina Apple Un iPhone este fabricat manual in 141 de pasi, tableta iPad este...

Un iPhone este fabricat manual in 141 de pasi, tableta iPad este asamblata in 5 zile

  In documentarul iFactory difuzat aseara de ABC News au fost prezentate cateva informatii foarte interesante in legatura cu modul in care sunt asamblate iDevice-urile in fabricile Foxconn. V-am spus deja ca un iPhone este construit intr-o zi insa conform celor de la ABC, este nevoie de 141 de pasi pentru a asambla un terminal si toate sunt fabricate manual de catre angajatii companiei. In cazul tabletei iPad vorbim despre un proces de fabricate de 5 zile in care sunt implicate 325 de maini(presupun ca e vorba de persoane) deci vorbim despre un sistem mult mai complex decat in cazul terminalelor iPhone.

  Foxconn produce zilnicm 300.000 de module de camera pentru tableta iPad si angajatii Foxconn castiga in jur de 1.78$ pentru fiecare dintre cele 12 ore zilnice de munca, o masa ii costa 0.7$ si 18$ platesc pentru a dormi cate 6 – 8 in camera in cadrul caminelor din campusurile fabricilor Foxconn. Interesant este ca auditul facut de Fair Labor Association este platit de catre Apple care a platit si o taxa de 250.000$ pentru a se alatura organiatiei deci este foarte posibil ca nici de acolo sa nu aflam prea multe in legatura cu adevarata viata a angajatilor Foxconn.

  In concluzie, iPhone-urile noastre sunt asamblate manual deci fiecare ar trebui sa fie unic.

  • Claudiu daniel

    In afara de procesele de montare manuale sunt si unele automatice facute de roboti ! Alfel ar fi totul foarte lent ! Deci sa ne imaginam ( doar) cat de greu trebuie sa le fie amaratilor de chinezi stiind ca un produs ajunge sa fie sa fie vandute cu cateva sute de dolari cat 4 sau 6 salarii pe care ei il primesc !!:(( Asa a crescut China in ultimii 30 de ani !!

  • Liviu

    Am citit undeva pe internet ca pretul de productie pt un iphone 4s la foxxcon este de cca 129 de dolari , pret in care intra inclusiv ambalajul. Acum ca voi cei ce ati cumparat un iphone 4s stiti cat ati dat pe el , ganditi-va cat ar castiga statul chinez din taxe si impozite , la cat castiga apple samd… E adevarat ca fara profit , lumea ar inchide fabrica si ar pleca acasa…

  • Ai citit aiureli scrise de niste oameni prost informati.

  • Pingback: Costul de fabricatie al unui iPhone este de doar 30$()