MacBook Air-urile lansate in 2011 ar fi utilizat procesoare AMD daca AMD ar fi reusit sa produca la timp

  In a doua parte a anului trecut au aparut zvonuri care dadeau de inteles ca Apple ar fi interesata sa foloseasca procesoare AMD in viitoarele sale MacBook Air-uri si iata ca ele au fost adevarate. Platforma AMD Llano Fusion ar fi urmat sa fie utilizata in noile MacBook Air-uri care urmau sa fie lansate anul trecut insa Intel a castigat lupta impotriva celor de la AMD deoarece compania din urma nu a reusit sa ofere chip-urile la timp si cu un yield rate acceptabil pentru Apple. Chip-urile celor de la AMD veneau cu un procesor si o placa grafica, ar fi oferit tot ce ofera Intel insa probabil la un pret mai mic si cu performante usor mai slabe.

AMD struggled with its new fabless model while trying to crank out “fusion” processors that combined a CPU and a GPU in a single part. On paper the idea was promising. A notebook processor dubbed “Llano” got a close look from Apple for an update to the ultralight MacBook Air, scheduled for launch in mid-2011.  But AMD couldn’t get early working samples of Llano to Apple on time, one former employee says. Several former AMD employees disagree on just how close AMD came. “We had it,” one says. But too many of the Llano parts were faulty. AMD lost the deal.

  AMD face placi grafice foarte bune insa procesoarele sale nu ofera performante la fel de bune precum cele de la Intel insa sunt mult mai ieftine. Apple ar fi dorit sa utilizeze componentele celor de la AMD insa din pacate acest lucru nu s-a intamplat pentru ca AMD nu a reusit sa isi construiasca prototipurile cum trebuie. Eu am renuntat la procesoarele AMD acum multi ani si sincer sa fiu nu prea doresc sa ma intorc la ele in viitorul apropiat. Voi ati fi cumparat un MacBook Air cu procesor AMD?