Prima Pagina Apple Proview actioneaza Apple in judecata in SUA, cere interzicerea comercializarii tabletei iPad

Proview actioneaza Apple in judecata in SUA, cere interzicerea comercializarii tabletei iPad

  Deoarece China este o tara mult prea “mica” pentru Proview si legile sunt cum sunt, compania a actionat in judecata Apple chiar in tara sa natala, SUA. Compania chineza sustine ca atunci cand a Apple a chizitionat marca iPad de la ea a facut-o folosindu-se de o companie separata numita IP Application Development, pe scurt iPad, care aparent nu lasaa impresia ca ar fi implicata in dezvoltarea unui produs hardware ci a unui produs software. Proview se simte inselata de catre Apple si doreste despagubiri de miliarde de dolari sau interzicerea comercializarii produsului care ii incalca drepturile de autor.

The lawsuit, which was filed in the Superior Court of the State of California in Santa Clara County on Feb. 17, but previously unreported, claimed that Apple had committed fraud when it used a company set up by one of its law firms, called IP Application Development Ltd., to purchase the iPad trademark from Proview on Dec. 23, 2009 for 35,000 British pounds ($55,000). In emails seen by The Wall Street Journal, a representative purportedly of IP Application Development told Proview that it wanted to acquire the iPad name because it was an abbreviation of its company’s title, and that its future products wouldn’t compete with Proview’s products.

  Procesul din SUA este “vechi” de o saptamana si a fost intentat la o instanta statala din Santa Clara, Claifornia, iar Apple trebuie sa isi apere drepturile chiar pe taram natal. Avand in vedere ca Apple a folosit o companie separata pentru a cumpara drepturile de utilizare ale marcii si tot cu acea companie fantoma a inregistrat alte marci ale iPad, este posibil ca instantele din SUA sa nu ii sustina punctele de vedere.

 • Daniel

  haha pai a folosit o firma fantoma creata de firma de avocatura. nu vor pati nimic doar ca vor da niste bani la Proview. depinde cum ii vor da, pe fata sa vada toata lumea sau pe sub masa.

 • ss33

  ok deci daca zaone (sa zicem) ar vinde porumb in piata si eu as veni la el cu o gaina in sacosa atunci el s-ar gandi ca vreau sa hranesc gaina si mi-ar vinde porumbul. Daca m-as duce insa cu o sticla in sacosa atunci s-ar gandi ca vreau sa fac whiskey si nu mi l-ar vinde. Nu stiu cum ar putea sa tina asa ceva intr-o tara in care free marketul e o valoare destul de importanta.

  Daca in contract exista clauze de utilizare atunci pot avea succes. Daca insa nu sunt trecute astfel de clauze, simpla credinta a Proview ca Apple va folosi porumbul pt gaina … e complet irelevanta. Ma indoiesc ca exista astfel de clauze. Nush ce vand proview astia dar clar si-au asigurat reclama pe spatele apple pt urmatorul an.

 • Bogdan

  Eu cred ca Apple va avea castig de cauza in procesul din SUA.Proview (sau mai bine spus cei care detin in momentul de fata compania) e interesata doar sa isi recupereze niste bani facand nimic..
  Sa interzici un produs creat de o companie care anual iti baga la buget milioane de dolari si plateste taxe de ordinul sutelor de milioane nu e tocmai o strategie buna mai ales pe recesiune.

 • Proview a dat marca iPad unei companii care putea sa o vanda doar altor companii care nu foloseau marca pentru un produs hardware. Tu ce clauze crezi ca exista acolo? Proview e in faliment de vreun an si nu mai produce nimic de ceva vreme.

 • CiNiK

  Drepturile de proprietate asupra marcii au fost cu siguranță înregistrate de catre ProView. Daca contractul prin care au transmis aceste drepturi catre un tert are si conditionalitati in favoarea ProView, acestia din urma vor câștiga, iar SUA este unul din putinele state in care chiar va fi si posibil. Toata cheia este in clauze de vanzare sau licentiere. Atata timp cat drepturile de proprietate sunt bine reglementate la nivel internațional, trebuie doar sa așteptăm decizia instanței. Pariez pe ProView ca va încasa efectul economic minim care este clar reglementat prin lege

 • glad2see

  Zaone pe pariu ca nu ai dreptate?Vine tigris si ne explica el defapt cum stau lucrurile!!!

 • ss33

  @zaone: tocmai asta e ce spun … eu pot sa nu produc hardware dar daca in contract nu am prins clauze care imi interzic sa folosesc denumirea pt produse hardware … e irelevant ca eu nu produceam hardware la momentul semnarii contractului. exact cum spuneam: tu nu vinzi porumb unui betiv .. daca totusi o faci si nu scrii in contract ca eu nu am voie sa fac bautura din porumb … atunci e al meu si fac ce vreau eu cu el.

  Evident, nici unul din noi nu stie ce e in contractul ala … cert e ca NUMAI contractul genereaza obligatii legale. Opinia mea in privinta a ceea ce faci tu cu ce iti vand … neprinsa in contract nu genereaza astfel de obligatii. Asta a fost argumentul – Proview nu are niciun argument legal fara contract cu clauze de interdictie, indiferent ca firma cumparatoare nu se ocupa (la mom cumpararii) cu produs hardware,

 • glad2see

  Bai nene ss32323 tu poti sa pricepi un lucru sau nu???Pai daca nu aveau acea obligatie in contract,ca cine cumpara marca ipad nu trebuie sa produca ceva hardware electronic,daca vindeau astia de la apple prajituri cu numele ipad nu mai avea nimeni nimic cu ei..
  Cum crezi tu ca au reusit interzicerea ipad in china,pe ce baza crezi tu ca i-au dat in judecata in USA?
  Daca nu ai ceva solid la mana,te duci ca vitelul la poarta noua?Aceasta firma este in faliment,cu alte cuvinte nu are bani de aruncat aiurea pe procese,si fii convins ca procesele astea costa milioane bune nu gluma.Toata lumea spune inclusiv aia de la proview ca in contractul care l-au facut cu apple ei se obliga sa nu cosntruiasca un produs hardware cu numele de ipad,numai tu o tii pe a ta cu porumbul tau.

 • Daniel

  Clauzele vor fi rezolvate in spatele usilor cu o suma destul de mare de bani pentru pro, la suprafata apple va avea castig de cauza datorita sumelor imense aduse la plata x,y,z taxe care ajung la buget. Voi chiar credeti ca statul este dispus sa arunce asa de multi bani pe fereastra? ai sa fim seriosi, in momentul in care platesti atat de multi bani la stat poti sa vi cu foarte multe pretenti si este un lucru normal (cind spun lucru normal ma refer la plata taxelor/pretentilor). Dar ma mir ar fi o aroganta prea mare chiar si pentru apple sa aibe clauza sa nu produca produse hardware si totusi sa o faca, o masura intrecuta care se va rezolva cu bani.