Proview actioneaza Apple in judecata in SUA, cere interzicerea comercializarii tabletei iPad

  Deoarece China este o tara mult prea “mica” pentru Proview si legile sunt cum sunt, compania a actionat in judecata Apple chiar in tara sa natala, SUA. Compania chineza sustine ca atunci cand a Apple a chizitionat marca iPad de la ea a facut-o folosindu-se de o companie separata numita IP Application Development, pe scurt iPad, care aparent nu lasaa impresia ca ar fi implicata in dezvoltarea unui produs hardware ci a unui produs software. Proview se simte inselata de catre Apple si doreste despagubiri de miliarde de dolari sau interzicerea comercializarii produsului care ii incalca drepturile de autor.

The lawsuit, which was filed in the Superior Court of the State of California in Santa Clara County on Feb. 17, but previously unreported, claimed that Apple had committed fraud when it used a company set up by one of its law firms, called IP Application Development Ltd., to purchase the iPad trademark from Proview on Dec. 23, 2009 for 35,000 British pounds ($55,000). In emails seen by The Wall Street Journal, a representative purportedly of IP Application Development told Proview that it wanted to acquire the iPad name because it was an abbreviation of its company’s title, and that its future products wouldn’t compete with Proview’s products.

  Procesul din SUA este “vechi” de o saptamana si a fost intentat la o instanta statala din Santa Clara, Claifornia, iar Apple trebuie sa isi apere drepturile chiar pe taram natal. Avand in vedere ca Apple a folosit o companie separata pentru a cumpara drepturile de utilizare ale marcii si tot cu acea companie fantoma a inregistrat alte marci ale iPad, este posibil ca instantele din SUA sa nu ii sustina punctele de vedere.