Aplicatiile platite din Android Market sunt in medie de 2.5 ori mai scumpe decat cele din App Store

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  Compania Canalys, specializata pe analizarea aplicatiilor din App Store-urile din lumea intreaga, a facut o scurta analiza a pretului aplicatiilor din Android Market si App Store. Ei au comparat primele 100 de aplicatii platite din Android Market cu primele 100 de aplicatii platite din App Store si au realizat ca Android Market-ul are aplicatii de 2.5 ori mai scumpe. Mai exact, suma totala a celor 100 de aplicatii din Android Market a fost de 374.37$,  cu o meie de 3.74$, in timp ce pretul primelor 100 de aplicatii platite din App Store a fost de 147$ cu o medie d 1.47$.

Canalys today released the results of a recent App Interrogator survey of the top paid-for and free apps from the leading consumer app stores to clients of its App Store Analysis service. The survey reveals that the top paid-for Android apps are priced dramatically higher than those on iOS for the iPhone. In the US, to purchase the top 100 paid-for apps in the Android Market would cost $374.37 – an average of $3.74 per app – more than 2.5 times the cost of the top 100 paid-for iPhone apps. The top 100 iPhone apps would cost $147.00, or $1.47 on average per app.

  Facand o analiza si mai amanuntita, cei de la Canalys au descoperit ca primele 10 – 20 de aplicatii din Android Market au preturi cuprinse intre 3.47 si 4.09$ in timp ce primele 10 – 20 de aplicatii platite din App Store au preturi cuprinse intre 0.99 si 1.04$. Diferenta este enorma si demonstreaza ca in App Store desi sunt mai multe aplicatii platite, pretul lor este mult mai mic decat al celor din Android Market. Aceasta diferenta de pret ar putea avea o explicatie foarte simpla si plauzibila: fragmentarea. Aplicatiile din Android Market trebuie sa fie compatibile cu o gama extrem de diversificata de produse in timp ce in App Store exista un singur format pentu iPhone/iPod Touch-uri si altul pentru tablete iPad. Luam incalcul faptul ca aplicatiile facute pentru iPhone 3GS functioneaza fara probleme pe iPhone 4 si ca aplicatiile Retina Ready au deja grafica pentru iPhone 3GS.

7 COMENTARII

  1. Personal mi se pare irelevant acest studiu care practic nu spune nimic: E ca si cum ai spune ca Top 100 Milionari din Romania sunt mai saraci decat Top 100 Milionari SUA.

    Daca aplicatia X e mai scumpa in Android Market decat in App Store atunci imi ridic palaria in fata Apple, altfel e un fel de n-ar mai fi.

    PS: Nu sunt fan Android, utilizez deopotriva si iPad-ul si o tableta cu Android. Incerc doar sa nu fiu partinitor.

  2. aplicatia X e mai scumpa in Android Market decat in App Store

    asta ti se pare irelevant? mie mi se pare cea mai obiectiva comparatie.

  3. Totusi, daca se compara ceva consider ca e normal sa se compare lucruri identice…

    Daca aplicatia Facebook costa 1 dolar in App Store si tot 1 dolar in Android Market nu poti spune ca una e mai scumpa/mai ieftina decat cealalta dincolo.

    Parerea mea…

  4. Aplicatiile din Android market sunt compatibile cu orice telefon , cu exceptia a cateva jocuri dezvoltate pt un anumit chip video, de obicei Tegra si o mana de aplicatii destinate specific unui anumit model de telefon.
    Apare o incompatibilitate pt aplicatii destinate doar ICS, dar ICS nu e inca implementat decat in cateva device-uri.
    Nu exista o incompatibilitate bazata pe rezolutie in aplicatiile Android.
    Cat despre pret, studiul e total irelevant – se compara mere cu pere.
    Eventual am putea trage concluzia ca utilizatorii Android isi permit sa plateasca mai mult pt aplicatii – dar in cazul asta o sa-l suparam pe KFF care crede ca doar cei care nu-si permit un iPhone cumpara Android. LOL

  5. Am comparat toate aplicatiile (aceleasi aplicatii la pret si de ex)
    Angry Birds Ios = 1$/Android 0.00$
    SoundHound ∞ 6.99$/4.99$
    Minecraft 6.99$/6.81$
    Cut the rope 0.99$/0.98
    Fruit Ninja 0.99/1.27
    Doodle Jump 0.99/0.99
    Splinter Cell Conviction 4.99$/4.99$
    Where’s My Water? 0.99$/0.99$
    Osmos HD 4.99$ / 4.99$
    The Sims™ 3 6.99$/6.99$

    …..
    In android Aplicatiile is la acelasi pret sau mai ieftine decat in IOS..
    acum daca te uiti in top 20 dintre aplicatiile observi ca alea is exclusiv pentru android .. preturile lor nu pot fi comparate cu cele din IOS ..

    comparatia reiese ca e FAIL …..

  6. Din moment ce androidul este in continua crestere e si normal (parere personala) sa fie mai ieftin pe android din moment ce piata de desfacere este mult mai mare. Mai bine vinzi mai mult si ieftin decat scump si rar