UPDATE: Dezvoltatorii romani de aplicatii pirateaza aplicatii si pun dovada in App Store

Se da aplicatia Alerta Cutremur Vrance, care este mult prea scumpa pentru ceea ce ofera, si se da un dezvoltator nu prea priceput in ceea ce face. De ce spun ca nu este priceput? Ei bine pentru ca domnul dezvoltator a incarcat in App Store niste screenshot-uri in care ne demonstreaza ca are instalate initial minim 19 aplicatii prin intermediul Installous. Avand in vedere ca Apple de obicei nu sustine piratarea aplicatiilor cred ca ar fi fost util ca domnul dezvoltator sa nu incarce asemenea imagini desi teoretic nu se vede numele aplicatiei prin intermediul careia se pirateaza dar un cunoscator stie despre ce este vorba.

Acestea fiind spuse, daca dezvoltatorul unei aplicatii pirateaza alte aplicatii, de ce nu ar fi si aplicatia sa piratata?

UPDATE: Screenshot-urile au fost actualizate, acum nu mai apare nici un Installous.

UPDATE 2: Conform graficianului aplicatiei screenshot-urile initiale ar fi fost trimise de catre o persoana care ar fi testat aplicatia.

Screenshot-urile au fost trimise de un tester de pe telefonul personal, grafica de push notifications au fost realizate in Photoshop.

Thanks to Alex.

45 COMENTARII

  1. Nu cred ca ai dreptate. Si eu am installous pe telefon dar asta nu înseamnă ca piratez aplicații. Le downloadez de acolo si dacă imi place o cumpăr. Cum ar fi sa cumpăr aplicații si după aia sa mi dau seama a nu mi plac sau nu mi trebuie?

  2. il doare pe ala la basca , la cate twepe de aplicatii au pus pe bani crezi ca le e frica sa puna nijte screenshoturi cu installous

  3. da de unde stii tu ca aplicatiile alea nu sunt cumparate pe bune?eu am installous si toate aplicatiile sunt cumparate pe bune-pot demonstra asta oricand…deci

  4. 9,99 € pt. un parsing la o pagina web + alerta? really? In loc sa il tragi de urechi pe ala in mod privat ai decis sa faci un post pe blog, ca deh, e super utila informatia. Sincer sa fiu, nu am nici o problema cu faptul, ipotetic vorbind, de ex. Bill Gates ar purta lenjerie de femeie pe sub haine. E problema omului ce face si ce pirateaza. Nu veni tu acum lupul moralist, care odata vazut cu sacii in caruta te vezi mare filantrop si adept infocat anti-piraterie.

  5. Doamne,ce cretin!Asta da ”dezvoltator”!!La mai mare,poate la urmatoarele screenshot-uri isi mareste numarul de ”aplicatii” din ele.Jenant! Cheers

  6. Nu numai ca a copiat dar nici nu vrea sa faca bani. Sunt convins ca daca punea 0.79 super oferta isi luau o gramada teapa. Mai bine asa 9.99 ca nu se baga nimeni

  7. Ti-am dat si eu zaone mail in care te atentionam in legatura cu asta cand a aparut aplicatia in appstore acum cateva luni :)) mi se par mai mult decat penibili dezvoltatorii aplicatiei…RUSINICA!!!!

  8. Am o întrebare, am descărcat din instalus o aplicatie iar in app store imi da update la ea, se poate face update-ul fără a fi probleme ulterior?

  9. Bine, asta ne dovedeste si cat de bine verifica angajatii de la Apple aplicatiile inainte de a le aproba si pubilca in Appstore…

  10. @iuliiuli chiar crezi tt ce zice apple. Apple ca si companie nu castiga doar din vanzarea de device uri. Din cate stiu din pretul platit de user 30 la suta ramane la apple. Acum la nivelul la care se descarca aplicatii la ora actuala as putea sa cred ca apple are si zile de 500.000 —1.000.000 usd adunati asa din aplicatii din astea marunte de 1 -2 usd. Profitul asta mi se pare interesul companiei nr 1. Bine daca ii intrebi ei vor zice cu totul altceva..daca te chinui sa le aduci la cunostinta poate intr un final vor sterge o aplicatie . Pana atunci cred ca daca aplicatia aia nu face rele nu are virusi etc.. Nu ii intereseaza pe astia de la apple kt de bine facuta (copiata) este

  11. Ai perfecta dreptate Valy dar fata de mine cel putin care da, am Jailbreak facut la iPhone DAR nu am nicio aplicatie piratata instatata pe telefon e JIGNITOR sa vad asa ceva in Appstore!! Si in cazul de fata dezvoltatorii romani nu sunt la prima greseala de genul acesta, deh, treaba facuta tipic romanilor…

  12. Sper ca v-a placut articolul :)) a se observa si iGO-ul piratat (iconitza este de la iGO < 2.0) versiune care nu se poate instala oficial pe ios-ul care are push notifications :))

    Rusine APP & GO MOBILE SRL !! :))

  13. Daca cititi in descrierea aplicatiei , pe langa ca ea costa 9,99 eur :

    ► Aplicatia Alerta Cutremur Vrancea functioneaza pe baza de ABONAMENT LUNAR (9.99 Euro) sau ABONAMENT ANUAL (99.99 Euro).

    ► Functia suplimentara Semafor Seismic se afla in interiorul aplicatiei Alerta Cutremur Vrancea si functioneaza de asemenea pe baza de ABONAMENT LUNAR (4.99 Euro) sau ABONAMENT ANUAL (49.99 Euro)

  14. Cristi, chiar vrei sa fac un screenshot sa iti dovedesc ca nu am instalat install0us in cydia? Chiar ti se pare asa imposibil ca unii utilizatori de iPhone mai cumpara si aplicatii si le sustin munca? Eu fac Jailbreak in primul rand pentru zephyr si alte tweak-uri si mai ales pentru a avea acces la fisierele din telefon. In fine, nu trebuie sa-ti dau tie explicatii, pe viitor ar fii indicat sa te abtii tu la comentarii 🙂

  15. pirateria aduce mai multi bani producatorilor, inseamna marketing gratis facut de altii care oricum nu ar cumpara app, jocul, programul, albumul etc, prefer sa piratez si apoi sa cumpar.

  16. @zaone – permite-mi sa te contrazic, installous afiseaza update-uri si pentru aplicatiile cumparate din appstore. Cel mai recent exemplu: Installous imi afisa ca update-uri pentru Gangstar 3 si Modern Combat 3 desi le aveam cumparate. Acelasi lucru era valabil si in trecut pt update-uri ale Real Racing 2 sau oricare Angry Birds..

  17. Gata au scos toata pirateria. Ce este interesant, daca era un tel de tester care e coincidenta sa fie ambele. Conectate la wi-fi, 3 liniute la semnal, retea orange, alarma permanenta activata, etc…. :)) acum primele doua poze au doar ceasu modificat. => au contactat testerul sa isi dea restore? :))) penibili !!

  18. Iuliuli,te credem cu totii pe cuvant . Raman la parerea ca daca te abtineai filozof ramaneai . Din respect pt Zaone te las ca te tine , chiar daca esti de-a dreptul impertinent si meritai urechit putin 🙂

  19. Chiar nu ma mai intereseaza ce crezi tu! Stiu merit urechit ca nu folosesc install0us, sunt un ciudat in lumea ta! Din respect pentru zaone ce? Ca nu inteleg!? Mi-e sila de genul asta de oameni ca tine!

    P.S. stiu zaone o sa-mi stergi comentariul dar nu ma pot abtine cand vad oameni de genul asta!

  20. Care gen baiete?” romanii chiar nu au habar ce e ala jailbreak”…du-te ma nene di lasa-ne, esti singurul care are habar si noi toti muritorii de rand de pe aici dormim pe
    noi. Te crezi miezul din gogoasa si te umfli pe aici.Fa bine si fie-ti sila de propria persoana
    P.S.: nu ne-ai spus care cetatenie o detii, roman nu imi pari a fi ca prea esti priceput cu jailbreakul asta. Esti kirkistanez cumva?

  21. Nu am spus ca ma pricep la Jailbreak, doar ca il folosesc fix pentru ce a fost inventat el la origini.Nu am zis ca nu se pricep romanii la Jailbreak in sensul de a face Jailbreak unui telefon(nici nu ma asteptam sa intelegi altceva), ci doar ca multi il fac pentru aplicatii gratuite din moment ce au sarit cativa ca si arsi ca telefon cu Jailbreak si fara install0us nu exista. In fine, hai sa punem punct ca nu am cu cine ma intelege si mai ales ca ma irita limbajul tau cu “gogosi” “miez” “urechit” etc….

    Scuze zaoane si utilizatorilor pentru offtopic!