Gracenote ajuta iPhone-ul si tableta iPad sa recunoasca un film doar dupa conversatiile din el(video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9oPkJ6VU-Ck[/youtube]

  Gracenote Entourage este o aplicatie prezentata la Mobile World Congress 2012 iar cu ajutorul ei orice iDevice poate recunoaste un film, un show TV sau o melodie prin simpla indreptare a microfonului catre sursa audio a conversatiilor din continutul multimedia respectiv. Practic vorbim despre o aplicatie care ofera o functionalitate asemanatoare cu cea a Shazam insa vorbim aici despre filme, show-uri TV dar si despre muzica. In clipul video de mai sus avem o scurta demonstratie a modului in care aplicatia este capabila sa recunoasca filmele insa acolo vedem doar cum functioneaza ea pe o tableta Android.

At its core, Gracenote Entourage features audio fingerprinting technology that allows smart phones and tablets to instantly and automatically identify movies, TV programs and music in real time by simply “listening” to short sound clips. Then, Gracenote Entourage unlocks data from the Gracenote database to create paths for TV viewers to explore related content, such as actor filmographies and advertising brands, and link to on-demand services to purchase, stream and download content that intrigues them.

  Gracenote Entourage a fost prezentata si la CES 2012 insa prea mula valva nu s-a generat in jurul ei asa ca producatorii sunt prezenti si la Mobile World Congress 2012. Ideea este interesanta insa sistemul trebuie sa fie capabil sa recunoasca show-uri tv din diverse tari pe langa filme sau muzica deci nu va fi disponibil la scara larga chiar oriunde.