AT&T, China Mobile, M3 Group si Telenor ar putea intra pe piata din Romania

Harta Romania

  Inca din anul 2010 se zvonea ca operatorul american de telefonie mobila AT&T ar fi interesat sa investeasca pe piata din Romania si anul acesta zvonurile sunt readuse in actualitate. Cei de la Pro TV sustin ca guvernul Romaniei este in discutii cu AT&T, China Mobile, M3 Group si Telenor si sper ca macar unul dintre acesti 4 operatori sa investeasca in Romania. Guvernul doreste sa aduca un al saselea operator de telefonie mobila pe piata pentru a spori concurenta si pentru a reduce preturile abonamentelor/optiunilor oferite de catre operatorii nostri.

Din 2012, numarul de operatori de telefonie mobila din Romania ar putea creste. Printre cei care si-au manifestat dorinta de a intra pe piata noastra se numara China Mobile, compania americana AT&T, M3 Group si Telenor.

“Statul isi doreste ca astfel sa mareasca concurenta de pe piata, unde marii jucatori parca s-au obisnuit unii cu ceilalti. Aducerea unui nou operator ar avea drept consecinta preturi scazute la factura de mobil si incasari mai mari pentru stat din licentele de folosire a frecventelor. China Mobile, AT&T, M3 Group si Telenor si-au manisfestat interesul de a intra pe piata din Romania”, a declarat Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, pentru Stirile ProTV.

  Nu se stie deocamdata in ce stadiu se afla discutiile dintre operatori si guvernul Romaniei insa vorbim despre 4 giganti care ar trebui sa isi construiasca o retea proprie daca nu vor cumpara un operator de telefonie mobila local. Eu sper ca initiativa guvernului sa dea roade pentru ca un al patrulea operator ar fi oricand binevenit.