Prima Pagina AT&T AT&T, China Mobile, M3 Group si Telenor ar putea intra pe piata...

AT&T, China Mobile, M3 Group si Telenor ar putea intra pe piata din Romania

Harta Romania

  Inca din anul 2010 se zvonea ca operatorul american de telefonie mobila AT&T ar fi interesat sa investeasca pe piata din Romania si anul acesta zvonurile sunt readuse in actualitate. Cei de la Pro TV sustin ca guvernul Romaniei este in discutii cu AT&T, China Mobile, M3 Group si Telenor si sper ca macar unul dintre acesti 4 operatori sa investeasca in Romania. Guvernul doreste sa aduca un al saselea operator de telefonie mobila pe piata pentru a spori concurenta si pentru a reduce preturile abonamentelor/optiunilor oferite de catre operatorii nostri.

Din 2012, numarul de operatori de telefonie mobila din Romania ar putea creste. Printre cei care si-au manifestat dorinta de a intra pe piata noastra se numara China Mobile, compania americana AT&T, M3 Group si Telenor.

“Statul isi doreste ca astfel sa mareasca concurenta de pe piata, unde marii jucatori parca s-au obisnuit unii cu ceilalti. Aducerea unui nou operator ar avea drept consecinta preturi scazute la factura de mobil si incasari mai mari pentru stat din licentele de folosire a frecventelor. China Mobile, AT&T, M3 Group si Telenor si-au manisfestat interesul de a intra pe piata din Romania”, a declarat Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, pentru Stirile ProTV.

  Nu se stie deocamdata in ce stadiu se afla discutiile dintre operatori si guvernul Romaniei insa vorbim despre 4 giganti care ar trebui sa isi construiasca o retea proprie daca nu vor cumpara un operator de telefonie mobila local. Eu sper ca initiativa guvernului sa dea roade pentru ca un al patrulea operator ar fi oricand binevenit.

 • crixalis

  Ar fi bestial, dar nu cred ca mai vine, jegosii de la conducere (vodafone si orange) probabil ar face pe dracu in patru sa ramana doar ei.

 • asucme

  Actual avem licente pentru telefonie mobila pentru: vodafone orange cosmote zapp digi romtelecom mobil.

 • Zapp si Cosmote sunt unul si acelasi. Unde ai vazut ca romtelecom are si mobil?

 • ademar

  da, dar sa nu vina un operator gen reteaua 3 Italia care de exemplu a introdus apel taxabil la relatii cu clientii, sau taxa atunci cand raspunzi la telefon pe cartela prepay … si exemple sunt mai multe …. D-aia isi si permit sa faca in tari ca romania call center si sa-si taxeze proprii clienti, pe langa faptul ca aici mana de lucru e ieftina … Ia ganditi-va sa sunati la relatii clienti Orange si cel/cae cu care vorbesti e una dintr-o tara africana care pe langa faptul ca nu e prea bine pregatita nici nu stie sa vorbeasca si sa inteleaga limba ta asa cum ar face-o un concetatean de-al tau! In concluzie nush …. poate fi bine dar poate fi si rau ….ramane de vazut.

 • Amir

  Mda, e cu dus si intors si cu noii operatori de telefonie mobila, ex cazut benzinariilor de acuma, ca au facut monopol pe pretul combustibilului….

 • Andrei31

  Piata din Romania este una cu unele sin cele mai scazute tarife, chiar si raportat la veniturile de la noi iar ARPU operatorilor este unul dintre cele mai mici din Europa. Nu vad de ce s-ar inghesui asa tare in Romania unde ar trebui sa investeasca masiv, fie prin achizitia unui operator existent, fie prin construirea unei retele noi iar veniturile lor ar fi foarte mici pentru ca trebuie sa ofere muuult mai mult fata de ce e in piata acum. Sa nu uitam ca cei de la Cosmote au reusit prin 2000 de minute cand restul oferea vreo 200.

 • NerviiMei

  @zaone: romtelecom a cumparat zapp si e in asociere cu cosmote;) vezi si tu ce numere a scos cosmote pe piata cu 0788… , romtelecom are si retea mobila pe cdma( fosta zapp) cu numere de forma 0711

 • Eu stiam ca doar Cosmote a cumparat zapp, nu romtelecom.

 • @ZaOne : asta este numarul meu de mobil romtelecom:0711 04 34 37. cei de la romtelecom au cumparat zapp- infrastructura cdma, au cedat dreptul de folosinta al numereleor de tipul 0788 catre cosmote si au intordus in reteaua lor cdma numerele de tipul celui al meu.
  nu ai vrea sa stii ce matahale de mobile au, dar avantajul e ca sunt singurii care au optiunea PTT activa in abonament, deci poti folosi oriunde in romania serviciul , atata timp cat esti in aria de acoperire si numarul pe careil apelezi este in grupul tau, poti vorbii cat te tine bateria. eu am vorbitb ptt din constanta, timisoara, bacau, brasov, sibiu cu colegii din bucuresti

 • pai zapp, ca firma nu mai exista, e in procedura de lichidare 😉

 • @ZaOne: e o “mana spala pe alta si amandoua fatza” tipic greceasca….nu prea ai ce sa intelegi….

 • Mihai_rt

  Romtelecom si cosmote apartin ote
  Deci acelasi lucru

 • yoyoo29

  AT&T

 • Minimally

  Daca intri in itools si ai un iphone cu o cartela de cosmote la details scrie cosmote t-mobile pt ca din cate stiu sunt si ei actionari la cosmote aproape majoritari.

 • Maruga

  nu uitati ca 29% din grupul ote e al t-mobile, ass ca nu vor face grecii ce vor ei, ca oricum sunt la vale

 • Zaone..hotarastete in articol cati operatori avem..odata zici ca 5 apoi la final ca 3…. Deci? Vreau sa am si baza pe cera ce citesc aici..daca pe info romanesti le amesteci..scade credibilitatea la tot

 • ..hotarastete in articol cati operatori avem..odata zici ca 5 apoi la final ca 3…. Deci? Vreau sa am si baza pe cera ce citesc aici..daca pe info romanesti le amesteci..scade credibilitatea la tot

 • ..hotarastete in articol cati operatori avem..odata zici ca cinci apoi la final ca trei… Deci? Vreau sa am si baza pe cera ce citesc aici..daca pe info romanesti le amesteci..scade credibilitatea la tot

 • zzz

  AT&T e de ceva vreme in discutii cu Cosmote de o posibila achizionare. No surprise in that.
  Plus de asta de ceva saptamani e in discutii o lege prin care se pot inchiria echipamente din reteaua de telefonie actuala. Numai sa nu ajungem ca India si cu miliardele lor de operatori.

 • mau

  40% din actiunile Cosmote sunt la T-mobile conform ZF

 • NerviiMei

  Daca vine at&t adio terminale libere de retea