Orange Santa Clara – primul smartphone Android al Orange dotat cu procesor Intel Medfield(video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B_zjtbNBPCw[/youtube]

  La CES 2012 Intel a prezentat pentru prima oara procesoarele Medfield dedicate terminalelor mobile si vorbim despre procesoare cu performante mai bune decat cele disponibile in actualele smartphone-uri de pe piata. La Mobile World Congress 2012 Intel a prezentat un smartphone facut in parteneriat cu operatorul de telefonie mobila Orange, smartphone numit Santa Clara in momentul de fata. Dispozitivul are un procesor single-core Intel Atom Z2460 de 1.6 Ghz, un ecran de 4 inch cu rezolutie 1024 x 600, camera de 8 megapixeli capabila sa filmeze in format full HD 1080p si sa faca 10 poze intr- secunda multumita unui sistem inovator conceput de cele doua companii.

  Dispozitivul ruleaza Android Gingerbread, din pacate, insa nu vorbim despre un smartphone de top ci despre un smartphone mid-range pe care Orange il va vinde la un pret corespunzator. Gigabyte este partenerul Orange pentru fabricarea acestui smartphone si de indata ce va fi disponibil va fi interesant de vazut cum se descurca in fata procesoarelor quad-core ale celorlalte smartphone-uri avand in vedere ca procesoarele dual-core nu ii fac fata.

10 COMENTARII

  1. totusi, oamenii astia au inteles ceva, ca nu trebuie ecrane de 5″ si procsoare quad, ci dezvoltarea si perfectionarea tehnologiei existente si a dimensiunilor rezonabile.

  2. Tare samsung galaxy beam. Are microproiector incorporat. Nu este primul model de la samsung care sa aiba microproiector in el.

  3. Ma uit la un film direct de pe NAS pe un perete al casei, fara sa fiu nevoit sa cumpar un TV de 100 milioane. Dureaza cateva secunde sa fac asta. Si acum procedez la fel insa am un videoproiector si pana insir cablurile mi se ia …

  4. mi se pare un telefon perfect pentru zilele noastre .. 4″ display , camera 8 mpx , procesor de 1,6 ghz foarte bun parerea mea , daca si tine bateria mult e foarte ok. Arata si bine , cel putin pe fata . Poate trezeste la realitate si alte companii.

  5. Ei, am inteles ca tine bateria doar vreo 2 – 3 ore cand folosesti proiectorul, that kinda sux. Nu ar fi rau sa fie mai multe cu asa ceva dar nu e o functie must have, dupa mine.

  6. Ff interesant acest model zaone un miniproiector intr’un tel mi se pare destul de interesant sunt utilizator de Iphone 4 insa tre sa instaleze prea multe tweak’uri pt al îl personaliza de ex după bunul plac :-j in afara design’ului si ca se mișca netu bn pe el altceva nu are :)) așa ca ipocrizia oamenilor ii face pe cei de la Apple bogați sute de euro sau dolari pt o bucata de fier si sticla cu un măr care merge bn netul :)) ii doar părerea mea 😀 Iphone sucks