Intel Atom Medfield – cele mai rapide procesoare pentru navigare pe web

   Astazi v-am prezentat un smartphone Lenovo echipat cu procesoarul Intel Atom Medfield al companiei Intel si iata ca avem un benchmark facut de cei de la Anandtech in care ni se demonstreaza performantele acelui smartphone in ceea ce priveste navigarea pe web. Observati ca platforma Intel Medfield este cea mai rapida pentru navigare pe web, atat testul browsermark cat si cel pentru javascript confirmand acest lucru. Diferenta fata de Samsung Galaxy Nexus si iPhone 4S este mare in ambele cazuri deci vorbim despre un spor de performanta important.

   Smartphone-ul dotat cu platforma Intel Medfield ruleaza Android 4.0, la fel ca si Galaxy Nexus insa diferenta de performanta dintre cele doua este de putin peste 10% in Browsermark si peste 50% in testul pentru javascript. Partea cea mai interesanta a procesorului Intel Atom Z2460? Este single-core si totusi este mult mult mai rapid decat procesoarele dual-core din cele mai populare smartphone-uri din lume.

   Pe final avem si cateva informatii cu privire la eficienta energetica a procesoarelor si observati ca Intel Medfield se descurca mai bine decat celelalte platforme in majoritatea comparatiilor. Intel a incheiat deja parteneriate cu Motorola si Lenovo, un smartphone produs de Lenovo exista deja pe piata, acum urmeaza sa apara altele produse de Motorola.

24 COMENTARII

  1. Daca il faceau dual core,datea sistemul peste cap,era un fel de fast sistem,nici nu apucai sa vezi ce se intampla pe ecranul tau:)

  2. Ai uitat sa scrii, la sfarsit: “Apple ar trebui sa negocieze cu intel pt a implementa in iphone aceste procesoare”
    Ca daca nu, va ramane de caruta…

  3. nu are cum apple sa se bata cu intel la procesoare. avem dovada mai sus. un single cor de la intel rupe dual core-ul de la apple. ar fi penibil sa vezi un quad core echivalent ca putere cu procesorul intel 😀

  4. Apple nu face procesoare, ei nu se bat cu nimeni la procesoare. Apple foloseste procesoare ARM modificate pentru iDevice-uri. De unde ati prins ideea ca Apple fabrica procesoare? Cauta testele pentru Nvidia Tegra 3 si te convingi cam care e diferenta dintre chip-urile din Android si chip-ul Intel.

  5. editeaza ultimul comment ca te faci de cacao cum ca apple nu face procesoare. toata lumea stie ca A5 e proiectat de ei su executat de samsung ce dracu :))

  6. Pentru cultura ta generala: A5 este un chip custom facut in baza procesorului ARM Cortex. A5 contine procesorul ARM Cortex plus alte cateva componente, de altfel pe wikipedia nici nu se spune ca Apple produce procesoare.

  7. este facut pe arhitectura procesorului ARM da si include si chipul grafic. este conceput de ei incepand cu A4. de aia se si numesc Apple A4, A5, etc
    ca nu au pornit de la 0 ci au luat o arhitectura existenta da, dar A4, A5 si ce va urma sunt creatia Apple. daca vrei iti caut video cu john ive vorbind despre A5 si inginerii Apple

  8. Apple proiecteaza procesoarele, asa ca sunt ale lor, ca lucreaza pe o arhitectura ARM si ca le fabrica altcineva, meritele pozitive sau negative sunt ale Apple.

    zaone cind schimbi site-ul, hostingul sau ce mai este ca sa fii macar in trend cu idevice-urile.

  9. pentru ca merge minunat, iar minunatata platforma pe care o folosesti este foarte minunata pentru cei ce folosesc site-ul, adica totul este minunat nici nu stiu de ce ti-am cerut sa schimbi ceva, atat de minunat, incat nu pot spune decat minunat. Lasand ironia, chiar nu crezi ca esti asa de 2007?

  10. hostingul, pt ca merge minunat, vb de multiplii isp din tara si strainatate, deci au un peering minunat cu toata lumea, mai ales cind ai vreo >1000 de vizite, am vazut chiar ca si pica, ca si concluzie slab, foarte slab si un vps de 3 euro lunar duce mai bine. vrei motive mai serioase?

  11. Auzi, ia fa tu o donatie de vreo cateva mii de euro si incep sa fac schimbari, pana atunci live with what you have. Un VPS de 3 euro nu tine un blog cu wordpres cu zeci de mii de vizite pe zi. In rest, habar nu ai care ar fi costul unui server pentru blogul asta, trecand la schimbari de design si etc iti recomand sa faci o donatie de cateva mii de euro si dupa aia poti sa spui ce nu iti convine. Cat timp nu platesti si eu nu am mii de euro sa investesc in site traiesti cu ce ai.

  12. pai eu fac donatie, tocmai asta este scopul sa te ajut, eu traiesc? eu pot sa intru sau nu, este lucrul tau, nu al meu, deci un server care tine cateva mii de vizite unice pe minut costa 80 de euro lunar, asa ca nu sunt mii de euro, nu ai nevoie de licente, iar daca ai pune un cont de paypal la care sa facem donatii, nu vb doar de mine, cred ca ar fi sute de useri de aici care ar dona ai stringe destui bani pt plata serverului. si cred ca nu intelegi un lucru, faci ceea ce faci pt ca iti place si pt utilizatori, daca asta este raspunsul tau fata de un user care doreste sa ajute si sa se implice, ar fi trebuit sa iti dai seama, ca nu ironia reduce scopul final.

  13. Nu dar daca ai experienta cu serverele stii sigur ce implica un wordpress cu multi utilizatori. Stii cat de prost conceputa e platforma asta si cate resurse mananca un blog cu cateva plugin-uri si zeci de mii de vizite. Un server descris de tine nu tine serverul in picioare si da, costa atat cat spui tu, o stiu pe pielea mea.

  14. din ce spui imi dau seama ca nu stii foarte multe despre cit si ce este un vps, un vps duce pina la 20k peeri simultan, care fac trafic, un server dedicat mainstream poate duce pina in 80k peer simultan, plus traficul aferent site-ului, pe care nu ai mare lucru de facut trafic, avind in vedere ca este un blog, conteaza sursa si cum este facuta, sursa pe care lucrezi acum este foarte greoaie se pare, nu mai zic cind un browser mobil se loveste de ea. restul de reclame si alte rotative nu ar trebui sa iti faca tie trafic, daca ar fi incluse cum ar trebui in cod, aici vad ca iti mai genereaza si tie ceva trafic unele. in fine, faci cum crezi este al tau.

  15. Si de ce sa folosesti rahatul asta de wordpress ca nu inteleg, cind sunt surse mult mai editabile si customizabile care nu necesita cerintele astea, stiu exact ce trafic genereaza.