Apple cere desfiintarea marcii EPAD in China

Apple Think Different

  Desi Apple se lupta cu o companie numita Proview asupra dreptului de proprietate privind marca iPad, iata ca exista timp si pentru hartuirea unor producatori de genti pentru laptop-uri. EPAD este denumirea unei linii de genti pentru laptop-uri produse de catre o companie din China si Apple considera ca aceasta marca este mult prea asemanatoare cu cea “detinuta” de ea pentru iPad. Apple a inaintat o plangere la oficiul pentru brevete de inventie si marci din China si cere desfiintarea marcii si a drepturilor companiei EBox asupra lor deoarece nu prezinta distinctivitate fata de marca iPad.

On Feb 2, Chinese firm EBox Digital Technology Product received a complaint from Apple, asking the company to give up the EPAD trademark because it closely resembles the iPad name, a spokeswoman with EBox said on Thursday. The complaint had been filed through China’s trademark office. EBox is a maker of laptop luggage cases, and has been using the EPAD trademark on its products. The company has no plans to use the EPAD name for any electronics or tablet devices, said the spokeswoman, who would only disclose her surname as Cheng.

  Desigur ca EBox nu are vreo intentie de a renunta la marca EPAD asa ca exista sanse mari ca un proces sa fie intentat de catre compania Apple in viitorul apropiat. Adevarul este ca intre iPad si EPAD nu prea exista diferente care sa motiveze inregistrarea cuvantului ca marca desi vorbim despre produse diferite insa depinde cum vor vedea instantele intreaga problema.