Apple obtine o victorie impotriva companiei Motorola in Germania, poate interzice vanzarea si poate dispune distrugerea anumitor terminale

  Astazi o instanta din Munich, Germania, a dat castig de cauza companiei Apple intr-un proces in care compania din Cupertino acuza Motorola de incalcarea unui brevet de inventie privitor la modul in care sunt afisate pozele intr-o galerie de poze in Android OS. Victoria de astazi se refera doar la functia de trecere de la o poza la alta atunci cand imaginea este vizionata in zoomed-in mode insa Apple poate impune o interdictie de vanzare impotriva tuturor terminalelor Motorola care contin aceasta functie in sistemul de operare. Brevetul de inventie pentru care a fost oferita victoria se numeste portable electronic device for photo management si este in stransa legatura cu cel privind efectul de “dezlipire” a pozei de marginile ecranului atunci cand se face zoom out.

Presiding Judge Dr. Peter Guntz announced that Apple has won an injunction against all Motorola Mobility devices that implement EP2059868 on a “portable electronic device for photo management”. This patent was derived from the overscroll bounce patent I once dubbed “Apple’s favorite make-Android-awkward patent”. If Apple enforces the ruling, it can even require Motorola to destroy any infringing products in its possession in Germany and recall, at MMI’s expense, any infringing products from German retailers in order to have them destroyed as well. Motorola Mobility will undoubtedly be able to keep selling its products in Germany by modifying its operating software.

  Partea cea mai interesanta a deciziei de astazi este ca Apple poate nu doar sa interzica vanzarea produselor Motorola ci sa ceara companiei Motorola sa distruga fizic dispozitivele care incalca acest brevet. Resellerii Motorola ar fi obligati sa ia aceleasi masuri insa compania Motorola poate salva stocurile sale de terminale daca scoate un software update care sa rezolve toate problemele. Decizia de astazi se aplica atat pentru smartphone-uri cat si pentru tableta Motorola Xoom deci Apple poate scoate oricare dintre produse din vanzare. Acum doua saptamani Apple a depus o cautiune de 25 de milioane de euro pentru a interzice vanzarea unor terminale Motorola care incalcau brevetul slide to unlock iar pentru a impune decizia de astazi nu este nevoita sa depuna o cautiune separata.

If Apple enforces the ruling, it can even require Motorola to destroy any infringing products in its possession in Germany and recall, at MMI’s expense, any infringing products from German retailers in order to have them destroyed as well. Motorola Mobility will undoubtedly be able to keep selling its products in Germany by modifying its operating software.

  Vinerea trecuta Apple a blocat serviciul Push pentru email clientilor sai din Germania din cauza unui proces intentat de catre compania Motorola si cred ca victoria de astazi va fi fructificata printr-o interzicere a comercializarii unor produse Motorola in Germania.