Steve Jobs a folosit cateva brevete de inventie pentru a il forta pe Bill Gates sa investeasca in Apple

  In caz ca nu stiati deja, in anul 1997 Steve Jobs a revenit la conducerea companiei Apple dupa ce fusese concediat cu mai bine de un deceniu in urma. Revenirea sa avea loc intr-o perioada extrem de grea pentru compania din Cupertino deoarece aceasta era la un pas sa declare faliment in urma insucceselor avute cu lansarile unor produse. Pentru a salva compania Apple Steve Jobs a apelat la vechiul sau “prieten” Bill Gates pe care l-a fortat sa investeasca 150 de milioane de dolari in compania din Cupertino. Microsoft si Apple aveau deschise cateva procese cu privire la unele brevete de inventie si Steve Jobs l-a sunat pe Bill Gates si i-a spus ca peste cativa ani de zile Apple va castiga acele procese si probabil va obtine 1 miliard de dolari despagubiri insa compania va fi falimentara intre timp. Steve Jobs a fost de acord sa renunte la procese daca Bill Gates ar investi in Apple si acest lucru s-a intamplat.

I called up Bill and said, “I’m going to turn this thing around.” Bill always had a soft spot for Apple. We got him into the application software business. The first Microsoft apps were Excel and Word for the Mac. So I called him and said, “I need help.” Microsoft was walking over Apple’s patents. I said, “If we kept up our lawsuits, a few years from now we could win a billion-dollar patent suit. You know it, and I know it. But Apple’s not going to survive that long if we’re at war. I know that. So let’s figure out how to settle this right away. All I need is a commitment that Microsoft will keep developing for the Mac and an investment by Microsoft in Apple so it has a stake in our success.”

  Fara acei bani Apple ar fi disparut pana la inceputul anilor 2000 insa Steve Jobs a reusit sa il convinga pe cel care le-a furat foarte multe idei sa le si salveze compania. Steve Jobs era foarte destept si stia cum sa obtina lucrurile pe care le dorea iar de aceasta data “Microsoft cea rea” a ajutat Apple sa devina cea mai mare si mai bogata companie din lume.