Iata cum putem calcula care dispozitive electronice au Retina Display

  Noua tableta iPad 3 va veni cu Retina Display care va avea o rezolutie probabila de 2048 x 1536 pixeli insa multi sustin ca acest ecran nu ar fi intr-adevar “retina” pentru ca nu are acei 326 de pixeli pe care Apple sustine ca ochiul uman nu ii poate distinge. Desi atunci Apple nu a mintit, realitatea este ca Retina Display-ul este definit nu doar de numarul de pixeli per inch ai ecranului ci si de distanta de la care ne uitam la ecran. Daca va uitati la imaginea de mai sus veti observa ca un televizor de 50″ cu 44 ppi poate fi numit Retina daca il privim de la o distanta de 72 de inch. Acelasi lucru poate fi spus si despre un MacBook pro de 17 inch daca il privim de la o distanta de 26 de inch.

So what does it mean to say that a screen’s individual pixes are indistinguishable? The launch of the iPhone 4 and the first Retina display was, of course, accompanied by a jump in the screen resolution from 480×320 to 960×640 — from 163 pixels-per-inch (ppi) to 326 ppi. This in turn lead many people to label some arbitrary resolution as “Retina display” — typically 326 ppi itself, or 300 ppi. The latter number is a common rule-of-thumb baseline in the print industry for “photo resolution”.

  Un Retina Display din iPhone 4 nu mai poate fi numit Retina daca tinem ecranul la mai putin de 11 inch de ochii nostru si totul se rezuma la distanta. Actuala tableta iPad are 132 ppi cand este tinuta la o distanta normala de 16 inch de ochi insa iPad 3 va avea un numar dublu de pixeli per inch la aceeasi distanta si se va considera ca are un ecran Retina. Desigur ca iPad 3 va veni cu un ecran ce va avea un numar dublu de pixeli dar acesta nu este singurul factor important deoarece distanta fata de ochiul uman conteaza intotdeauna. O distanta mai mica de ochi distruge conceptul de “retina” si o distanta mai mare il intareste asa ca iPad 3 va avea Retina Display chiar daca numarul de pixeli per inch nu este mai mare de 326.

Secondly, it repeats my previous conclusion that a pixel-doubled iPad running at 2048×1536 is easily enough definition to count as a Retina display — even at a 16″ viewing distance, which is on the close side from my experimentation with an iPad and a tape measure. Similarly, that Asus tablet is a Retina display too. It also shows that many current Mac displays are a lot closer to Retina display levels than you might have thought. The 27″ iMac at a distance of 28″, a 17″ MacBook Pro at 26″, an 11″ MacBook Air at 22″ — these screens all have pixels small enough to border on invisible.

  Cei de la TUAW au facut si niste calcule matematice cu privire la aceasta teorie.