Apple ar putea pierde 100 de milioane de dolari pe zi daca prezinta tableta iPad 3 si nu o pune imediat in vanzare?

  In randul teoriilor proaste care circula in perioada aceasta pe internet mentionez astazi una initiata de catre cei de la Cultofmac in legatura cu tableta iPad 3 si banii pe care i-ar putea pierde Apple daca nu pune imediat tableta in vanzare. Ei spun ca Apple ar putea pierde 100 de milioane de dolari pe zi daca anunta tableta iPad 3 maine dar o pune in vanzare saptamana viitoare. Logica lor spune urmatoarele: Apple a vandut 15.43 milioane de tablete iPad 2 in Q4 2011(98 de zile), adica aproximativ 157,450 de unitati in fiecare zi. La un pret mediu de 664 $(calculat in baza preturilor tuturor modelelor tabletei iPad) reiese ca in fiecare zi Apple a castigat 104,5 milioane de dolari numai din vanzarea tabletelor iPad.

  Cei de la Culotfmac presupun ca de indata ce Apple va prezenta iPad 3 intreaga lume va refuza sa mai cumpere tablete iPad 2 oriunde pe glob si Apple va incepe sa piarda automat cate 100 de milioane de dolari pe zi. Ideea este mai mult decat stupida pentru ca lucrurile nu vor sta asa. Da, Apple probabil va pierde ceva bani pana va introduce noua tableta in magazine insa suma va fi MULT mai mica deoarece acele 100 de milioane de dolari reprezinta incasarile de pe intregul glob. Apple va lansa iPad 3 intai in SUA apoi in cateva tari europene si va extinde disponibilitatea pe intregul glob. In tarile fara iPad 3, iPad 2 va fi in continuare disponibila si lumea o va cumpara in lipsa unei alte alternative.

  Eu cred ca Apple poate pierde maxim 5 – 10 milioane de dolari zilnic desi cifra este mare insa daca o raportam la intregul glob ar putea fi reala.