Rusia trece tableta iPad in categoria calculatoarelor pentru a evita o taxa de import

Russian iPad

  Desi majoritatea analistilor considera tableta iPad ca fiind o tableta si nu un PC in adevaratul sens al cuvantului, Rusia a trecut tableta iPad in randul calculatoarelor personale pentru a elimina o taxa de import. Agentia Vamala rusa a modificat categoria tabletei reducand astfel o taxa de import de 5% care se aplica la intrarea produselor in tara. Tableta a fost initial introdusa in categoria dispozitivelor de navigatie si de aceea i se percepea acea taxa insa acum acest lucru nu mai este valabil desi versiunea 3G are GPS inclus is permite utilizatorilor sa o foloseasca drept sistem de navigatie prin satelit.

Russia’s national customs agency has decided to reclassify Apple’s iPad as a personal computer, a change that will allow customers to avoid a 5 percent import tax that was previously applied to sales. Russia’s Federal Customs Service has nixed the 5 percent fee by nixing the “navigator” classification that was previously applied to the iPad, according to Vedomosti (via Google Translate). The iPad 2 has been available in Russia since May of 2011.

  La luarea acestei decizii ar fi putut contribui si compania Apple care va avea de castigat deoarece tableta sa va fi cu 5% mai ieftina in timp ce restul tabletelor nu vor fi trecute in aceeasi categorie. Este posibil ca Apple sa fi facut lobby pe langa guvernul rus pentru schimbarea categoriei tabletei si daca acest lucru este adevarat atunci compania trebuie “felicitata” pentru reusita.