iOS 5.1 are o problema de securitate in ceea ce priveste aplicatia Camera deschisa din LockScreen(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wMd4gSYYGPE[/youtube]

  In iOS 5 Apple a introdus un buton pentru accesarea rapida a aplicatiei Camera direct din LockScreen. Daca un iDevice avea setat un cod de siguranta, la inchiderea aplicatiei acesta revenea la LockScreen si nu oferea acces la intregul sistem de operare al terminalului. Cand aplicatia era deschisa din LockScreen nu aveam acces la intreaga librarie foto ci doar la pozele facute de noi de la deschiderea camerei, Apple protejand libraria utilizatorilor de ochii curiosilor. In iOS 5.1 pare sa exista o mica problema cu acest sistem, conform celor de la 9to5mac, deoarece la deschiderea aplicatiei Camera din LockScreen, pe un terminal cu un cod de siguranta setat, avem acces la intreaga librarie foto si de indata ce aplicatia este inchisa ajungem la HomeScreen si nu la LockScreen-ul cu codul de siguranta.

Now, when using the Camera app, you can also click the lower left icon or swipe to the right to see all the pictures you’ve taken in the current session. The problem is, Apple has implemented this in a way that has introduced a major security risk allowing anyone to get access to your locked device without any effort. Upon reaching this image gallery view, one could simply hit the home button and get straight to the home screen, gaining full access to your locked device. Making matters worse, this image gallery view displays all the pictures in your camera roll.

  Se pare ca in iOS 5.1 masurile de securitate sunt scoase in loc sa fie intarite si asta nu prea este o miscare caracteristica unei companii atat de mari precum este Apple. Daca aveti iOS 5.1 instalat va rog sa confirmati/infirmati teoria prezentata de mine printr-un comentariu.

UPDATE: Se pare ca problema nu apare la toti utilizatorii.

46 COMENTARII

  1. Nu este adevarat am incercat acum pe 4s cu 5.1 si imi cere codul de siguranta si in plus accesul este numai la pozele facute de la deschiderea camerei. Nu am butonat ff mult dar la prima impresie merge si este ok. Posibil sa fie ceva pasi in plus care nu sunt specificati.

  2. Cu iOS 5.1 pe iPhone 4 nu am aceasta problema. Dupa inchiderea aplicatiei Camera se ajunge in Lock Screen si trebuie introdus codul.

  3. E fals. Daca ai pass code activat nu ai acces la nimic in telefon inchizand camera. Si in galerie vezi doar pozele facute atunci!

  4. Am testat, nu e adevarat. Daca deschid camera din lock-screen, avand cod de securitate activ, nu pot vedea pozele existente deja in telefon. Dupa ce inchid aplicatia ajung in fereastra lock-screen, si nu in home-screen.

  5. Poate nu am priceput eu ce trebuie sa fac. Eu nu am nici un cod de siguranta. Dupa ce deschid camera pot sa intru in libraria foto, si vad toate pozele, iar daca apas butonul home ajunge in meniul principal.
    Am 4S.

  6. Asa e, Zaone! Dar merita pentru mine update-ul, mai ales pentru noile versiuni de Pages , iMovie si iPhoto. Si inca ceva foarteeee important, a rezolvat problema 4s-ului care nu suna. Inainte, dupa ce il inchideam, nu suna decat dupa ce ii activam cellular data, iar chestia asta sa o faci in roaming e cam costisitoare.

  7. Am mai comentat eu la un post de al tau cum ca Steve Jobs a luat cu el Apple si ca o sa se vada asta pe termen lung …. Iata ca deja am dreptate….

  8. Am mai testat si eu odata si nu te lasa sa intri in poze si cand iesi din aplicate te duce la cod de siguranta nu in HomeScreen.

  9. Fals!
    Nu ai acces la intreaga librarie foto. Apare urmatorul mesaj: iPhon-ul dvs.este blocat. Deblocati-va iPhon-ul pentru a vedea toate pozele.
    Cand inchizi aplicatia ajungi la LockSceen-ul cu codul de siguranta.

  10. nici eu pe iPhone 4 nu am intampinat aceasta problema!
    “Your iPhone is locked. Unlock your iPhone to see all of your photos and videos.”

  11. Tin si eu sa afirm ca nu intampin aceasta problema , in momentul in care vrei sa intrii in librarie, imi spune ca telefonul este blocat, si pentru a vedea poze este nevoie de deblocarea telefonului. Detin iphone 4 ios 5.1

  12. Va pot filma sa confirm aceasta chestie, dar daca nu ai cod de blocare. Eu unu nu am cod de blocare, daca nu deblochez telefonul si fac swipe la camera am acces la toate pozele. Daca pun un cod de blocare, nu mai am acces:)

  13. Nici la mine nu se confirma, am activat passcode-ul si am facut o poza dupa care am inchis camera am blocat telefonul si am intrat iar, si nu imi apare, deci arata doar pozele facute atunci, si cand inchid camera imi cere iar passcode-ul… poate o depinde daca ai jb sau nu, dar la mine totu leste ok.

  14. Nici la mine nu se confirma, am activat passcode-ul si am facut o poza dupa care am inchis camera am blocat telefonul si am intrat iar, si nu imi apare, deci arata doar pozele facute atunci, si cand inchid camera imi cere iar passcode-ul… poate o depinde daca ai jb sau nu, dar la mine totu leste ok.

  15. cred ca multi au incercat fara sa aiba codul activat. adevarul e ca nu poti vedea pozele existente deja in telefon, le poti vedea pe cele nou facute. 100% telefonul din vdeo-ul de pe 9to5mac nu are Passcode Lock on, daca avea, s-ar fi laudat cu asta.
    @Mitel – Inca nu ai dreptate

  16. Am observat o mica imbunatatire la baterie, dupa ce am facut update si l-am scos de la incarcat cu bateria 100% am dat niste telefoane si am folosit cateva aplicatii si am observat ca bateria a scazut la 98%………..in mod normal scadea pe la 92 – 95%.
    Luminozitate 50% Auto OFF
    Wi-FI ON

  17. daca ai cod de securitate,totul e ok.Cat despre baterie,acum chiar pot spune ca merita sa tii un iPhone 4s ! deobicei cand veneam de la scoala ajungeam acasa cu bacteria 20-40% acum am ajuns cu 68% si m-am jucat/net/poze/muzica.

    Deci mergem inspre bine !

  18. Dar faza interesanta este ca el cand incepe video are pus REQUIRE PASSCODE DUPA 1 si cand deblocheaza telefonul ii cere passcode desi il deblocheaza inainte de 1 minut, am pus si eu la fel si ii dau deblocare si nu mai cere cod pentru ca este pus sa ceara dupa 1 minut, ori are un bug, ori este retusat videoclipul !!!

    Si intradevar pozele apar pentru ca nu ai passcode , daca pui Require passcode Immediately nu iti vor mai apare pozele. Ori e noob ori nu a inteles.

  19. Daca nu vedeam videoul acesta , ramaneam prost !!! Habar nu aveam ca trebuie sa faci un slideup ca sa deschizi camera 😐 eu apasat pe ea …. si nimic :)) !

  20. din ce am vazut in filmuletz, are activat codul dupa 1 minut. el prima oara deblocheaza telefonul cu cod de siguranta, dupa care blocheaza ecranul si intra in camera. deci codul de securitate nu era activ..

  21. Eu am cod de blocare si este in REGULA TOTUL !!! Daca tastele sunt blocate nu ai acces la pozele facute inainte si am 5.1 !!! deci este OK !

  22. salut ! am si eu o problema,si nu cred ca pt topicul asta e buna ma scuzati:( , am un wireles d-link si unul belkin, cand ma conectez cu wi-fi de la iphone 4 la wirelesul de la d-link, nu imi consuma bateria la telefon…dar cand ma conectez la BELKIN imi rupe bateria fara sa fac ceva pe el,cea ce la d-link nu face asa ceva….asi vrea parerile voastre ms:( nus ce sa i fac…la belkin,in reste merge mai bine decat celalalt HELPPPP !!!! ms

  23. Eu nu aveam dimineața activat passcode pe un 4s cu 5.1. Am înregistrat la vodafone un trafic de 893mb de trei ori la rând! La interval de 23 minute! Adică aproape 3gib (mai exact 893110 kb)! Sa fie vreo problema de securitate? Eu nu am folosit telefonul in perioada asta, fiind pe birou, conectat la un wifi! Multumesc pentru ajutor!