Apple acuza Proview ca minte consumatorii si instantele din China

  Batalia legala dintre Proview si Apple continua astazi cu o serie de declaratii facute de catre un reprezentant al companiei din Cupertino. Acesta sustine ca Proview inseala consumatorii si instantele din China spunand ca dreptul asupra marcii inregistrate iPad nu poate fi transferat si ca exista nereguli in modul in care Apple a cumparat drepturile asupra marcii. Apple sustine ca Proview, o companie falimentara, inca datoreaza extrem de multi bani unor companii si incearca sa obtina de la Apple sumele necesare prin intermediul acestor procese.

Proview is misleading Chinese courts and customers with claims that the iPad trademarks cannot be transferred, or that mistakes were made in handling the transaction. We respect Chinese laws and regulations, and as a company that generates a lot of intellectual property we would never knowingly abuse someone else’s trademarks. Proview didn’t want to pay its debts in 2009 when it sold the iPad trademarks, and because they still owe a lot of people a lot of money, they are now unfairly trying to get more from Apple for a trademark we already paid for.

  Apple a platit 55.000$ companiei Proview in anul 2009 pentru marca iPad inregistrata in 10 piete diferite si suma este nesemnificativa pe langa cele 2 miliarde cerute de Proview drept despagubiri acum. Este adevarat ca Apple a platit extrem de putini bani pe o marca in baza careia a castigat zeci de miliarde de dolari in ultimii ani insa daca intelegerea a fost perfect legala atunci pretentiile celor de la Proview sunt nefondate.