Epic Games cred ca noua tableta iPad si Apple TV-ul ar putea inlocui consolele

  Miercurea trecuta CEO-ul Epic Games a urcat pe scena conferintei pentru prezentarea noii tablete iPad si a facut o mica demonstratie a noului joc Infinity Blade: Dungeons. In cadrul demonstratiei el a afirmat ca noua tableta iPad are o rezolutie mai mare decat consolele Xbox 360/Playstation 3 insa a tinut sa precizeze si faptul ca tableta ar avea mai mult RAM decat o consola Xbox 360. In momentul de fata o consola Xbox 360 are 512 MB RAM deci o tableta iPad ar urma sa aiba 1 GB RAM daca afirmatiile CEO-ului Epic Games ar fi adevarate.

“Apple is definitely building their devices as if they care a lot about ‘triple-A’ games,” said Mike Capps, president of Epic Games, the studio behind “Gears of War” for consoles and “Infinity Blade” for the iPad. Capps, who has appeared on stage at all three of Apple’s iPad launches, said he is trying to push the console manufacturers, Sony and Microsoft, to come out with more powerful devices so they do not get left behind. On Wednesday, he told the crowd in San Francisco the new iPad has better screen resolution and more memory than Microsoft’s Xbox and Sony’s PlayStation.

  Revenind la subiect, Mike Capps sustine ca Apple ar putea concura pe piata consolelor daca ar produce un accesoriu fizic care le-ar permite utilizatorilor sa controleze jocurile pe propria tableta conectata printr-un Apple TV la un televizor. Ideea nu este noua insa este destul de departe de realitate desi Apple ar putea afecta serios piata consolelor daca ar lansa pe piata un asemenea accesoriu. Tableta iPad are putere de procesare grafica foarte mare, are rezolutie mai mare decat a consolelor de top, are RAM mai mult insa nu are jocuri cu grafica la fel de buna.

“It is quite easy to imagine a world where an iPad is more powerful than a home console, where it wirelessly talks to your TV and wirelessly talks to your controller and becomes your new console,” Capps said in an interview.

Meanwhile, the industry is bracing for change. Frank Gibeau, president of Electronic Arts’ Labels, who oversees the company’s biggest games such as “Battlefield 3” and “Star Wars: The Old Republic,” said the company is eyeing Apple’s moves closely. “When the iPad gets to the processing power that’s equal to an Xbox 360 and it connects to a television, that’s no big deal to us. We’ll put the game through the iPad and have it display through the television.” Gibeau said.

  Tableta iPad imperecheata cu un Apple TV, un gamepad si jocuri cu grafica foarte buna ar putea convinge extrem de multi utilizatori sa uite consolele. Multi producatori de jocuri pentru console par dispusi sa lanseze titluri pentru platforma iOS conform celor de la Reuters insa ramane de vazut daca jocurile vor avea aceeasi calitate. E greu sa dezvolti un joc atat de complex pentru o platforma mobila si aici luam in calcul faptul ca un joc de acest gen ocupa cativa GB de spatiu si ar avea un pret mult mai mare decat cel al altor jocuri disponibile in App Store. Posesorii de iDevice-uri nu sunt obisnuiti sa cumpere jocuri de 20 – 30€ chiar daca ele ar oferi o experienta extrem de complexa si aici intervine problema cea mai mare pentru dezvoltatori. Companii precum EA Games sau Crytek ar trebui sa vanda zeci de milioane de copii ale unui joc pentru iOS pentru a obtine acelasi profit precum in cazul vanzarilor pentru console/PC-uri si acest lucru i-ar putea impiedica pe multi sa ofere platformei iOS o sansa.

EA has already brought some games from its marquee franchises to the iPad: “Dead Space” and “Mass Effect”. For publishers, “it used to be, oh hey, it’s just the Nintendo, Sony and Microsoft show, but that’s not the case anymore,” Gibeau said. Germany’s Crytek, which developed “Crysis 2” for consoles and PCs, is working on its first game for the iPad, due out in the spring. While that game will be puzzle-based — minus the free-wheeling pyrotechnics — the company said it could one day bring that genre of hardcore games to the device.

  In concluzie, tableta iPad are potential foarte mare insa deocamdata Apple nu doreste sa o transforme intr-o consola. Eu as cumpara jocuri portate de pe console daca ar oferi aceeasi experinta si chiar daca ar fi mai scumpe. Voi?

27 COMENTARII

  1. Stai linistit ca nu este in stare sa controleze vreun joc gen halo sau god of war sau orice alt titlu de ps3 sau xbox. Degeaba are 1gb de ram daca este la o frecventa mica.

  2. a da? pai mai bine epic games ar imbraca costumul de marmota si ar incepe sa inveleasca ciocolata-n aluminiu! pai in primul rand viitorul xbox va fi prezentat la e3 anul acesta, sa nu vorbes de playstation 4, care daca ma iau dupa ultimele zvonuri, ar fi posibil sa vina cu procesor cu 20 de nulclee.
    P.S. playstation vita are acelasi nucleu grafic ca la ipad 3, doar ca mult imbunatatit.

  3. A nu se uita ca o consola are cam 6-7 ani de cand este pe piata.
    La anul trebuie sa apara noile generatii de console si atunci nu cred ca o sa mai aiba rost astfel de comparatii.
    Dar da, in momentul de fata cred ca se poate ajunge la grafica de consola sau poate chiar mai buna.

    Ceea ce imi place la tabletele pe android este faptul ca se pot conecta tot felul de controlere in genul celor de la xbox sau ps.

  4. O consola XBox 360 are numai 512mb Ram??? Acest lucru nu am stiut… am avut o consola xbox 360 arcade Jasper si sincer sa fiu rula mai bine jocurile decat PC-ul meu cu 4Gb Ram, stiam ca nu are 4GB Ram, dar macar 2GB ar trebui sa aiba… interesant… S-ar merita pentru toti developeri sa lanseze titlurile si pe iOS ( oricum nu vor veni exclusiv pentru iOS, cum nu ies exclusiv pentru PC, PS3 sau Xbox360 ) si inca ceva, daca sa zicem ca ar lansa cu pretul de 7$ pentru sute de millioane de utilizatori ( posesori de iOS cumpara mai multe jocuri decat una de PC, de exemplu, motiv: pentru PC mai multi pirateaza, decat cumpara… pe iOs nu sunt chiar asa de multi cine pirateaza, mai multi cumpara ), deci si daca ar vinde cu 7$ i-ar merita din 3 motive: 1. nu trebuie sa le vanda pe DVD-uri ( pe ce mai da bani ), sa plateasca transport… ( astea mai costa un pic ), doar il pune in Appstore si atat nu mai trebuie sa cheltuie bani pentru DVD, transport, magazin propriu… 2. multi utilizatori de iPhone, iPad si iPod touch i-ar cumpara si inca ar mai aduce si mai multi utilizatori pentru aceasta platforma ( ce este benefica si pentru Apple ), cred ca mai mult profit ar face decat din cele pentru PC… 3. Ar mai putea vinde si pe platformele existente, doar un port ar trebuii sa faca jocului gata facut… Eu personal as dori sa vad jocuri de console pe iPhone iPad si iPod toiuch, bineinteles cu un Apple TV ca fara nu ar fi chiar asa de bun precum pe un TV mare… Eu cred ca daca ar face numai un software care ar da utlitatea unui iDevice sa il putem folosi ca o maneta si sa jucam jocurile prin Apple TV ar fi binevenit…

  5. sa fim seriosi epic games sunt dea dreptul beti in primul rand tableta cu apple tv-ul costa cat o consola poate mai mult =) pe console ai parte de jocuri adevarate nu saraciile create de ei si gameloft si sa spunem ca e si EA games da sincer nu ma pasioneaza foarte mult plus ca o consola e facuta sa reziste peste ani la noile jocuri o tableta ipad tre sa o schimb anual…. daca nu la 2 ani

  6. @Alecz ai perfecta dreptate! eu detin un ps vita, aceasta consola chiar se ridica la nivelul unui xbox 360 dar cine stie poate peste 2-3 ani cand isi v-a arata adevarata putere va fii la nivelul ps3.
    recomand tuturor ce doresc harcore gaming portabil, playstation vita!
    P.S. se afla in productie titluri precum assassin`s creed, call of duty si gta pentru vita…presimt ca fanii apple isi vor plange-n pumni :))

  7. Sa stii ca au dreptate ca noua ipad si noua psvita au aceasi gpu powervr 543x4mp
    Asta inseamna ca ipad si vitorul iphone au aceasi grafic power ca cel mai noua consola sony portabila si combania powervr au anuntat acum un ani de seria 6 care are putere ca si xbox360 si ps3 si o sa fii lansate la sfarsit anului si urmaza sa fie vazut la vitoara noua ipad

  8. Intrbarea e mai de graba retorica ! Sunt de acord cu Alecz ! Si mai adaug pt vorbim de doua produse distincte! Atunci cand cumperi un joc ( probabil de acea e si mai scump) poti face schimb cu alti amici dar daca il ai in dispozitiv ce faci il dai cu totul ?!! Deci apare o problema practica de sens comun. Si daca mai cautam ….

  9. @zaone : cand o sa imbunatateasca apple iOS-ul, poate o sa avem jocuri mai bune pe iOS (dpvd grafic). Pentru cei care nu stiau, iOS-ul nu suporta aplicatii mai mari de 2GB! Vrei grafica mai tare =spatiu ocupat mai mare. Bagi GPU cu 4 nuclee fara rost, sau doar pentru poze pe retina display , daca dezvoltatorii nu pot folosii resursele la maxim.

  10. Cel mai mare joc din iOS in momentul asta are 1.7 – 1.8GB instalat (Bard’s Tale -1.7GB si daca imi aduc bine aminte Gangstar Rio are 1.8GB), jocuri cu gameplay lung dar o grafica mai slab decat top performer-ul din iOS (Infinity Blade 2 care are 1.1GB instalat dar cu un gameplay scurt). Deci daca vrei si grafica si gameplay lung, ai nevoie de mai mult de 2GB…nu se poate acum pe iOS.

    nu pot sa dau edit, si imi tot spune ca folosesc un cuvant nepermis

  11. super tare nu pot sa scriu “sla ba” ca site-ul vede altceva, asa ca am scris slab 🙂
    am cautat 10 min pana am gasit cuvantul

  12. Mi se pare ca jocurile pt ios inafara de cele in genu angry birds sau cut the rope nu au sens.. Eu unu nu am nicio placere la gta3 sau gangstar si nu mai fac prostia sa dau bani pe asa ceva. Cred ca ar da lovitura cu transformarea in consola din cauza fan-baseului Apple dar la fel, nu as da bani pe ele.. Stiu ca imi iau ceva dedicat cum e xbox sau playstation si nu trebuie sa-l schimb o data pe an

  13. La banii care sa ii dai pe un ipad 2 + apple tv mai bine iti cumperi un xbox 360 + kinect + un tv decent(nu ma refer la o plasma uriasa). Si tot iti mai raman bani sa il modezi si sa iti iei o pizza:)

  14. iPad + Apple TV = 600$. Ce xbox 360 + kinect + tv gasesti in banii astia, chiar si in SUA? Ma refer la un TV care sa afiseze full hd. Comentariul tau e doar asa “la basca” nu? Poate dam o pizza.

  15. O consola xbox 360 este 800 de lei la emag acum. Daca mai cumperi un kinect la 400-500 lei, pana la 3000 lei cat e un ipad 2 si un apple TV iti mai ajung banii sa cumperi un LG de 81 cm full HD. Asa ca se poate. :).

  16. In primul rand nu de iPad 2 era vorba in articol. In al doilea rand o tableta iPad Wi-Fi va avea un pret de pornire de vreo 2100 – 2300 lei. Cel mai ieftin xbox + kiect e 1350 RON la emag si un televizor full HD nu il iei cu mai putin de 1000 RON. Daca vrei sa te joci cum trebuie trebuie unul de vreo 40 de inch.
    Acum comparam tableta cu xbox-ul dar pe xbox nu poti face tot ceea ce poti face pe tableta.

  17. Au spus asa ca sa puna presiune pe Sony si Microsoft pt noile console, sa fie mult mai puternice sa nu se mai cace pe ei atunci cand creeaza sistemul din cauza costurilor,mai degraba tabletele o sa inlocuiasca laptopurile.Epic o tot arunca pt ca se lauda ei cu noul Unreal Engine 4,in general numai vorba au fost de ei,multa vrajeala si niciodata nu a fost ceva impresionant,asa au facut si cu Unreal Engine 3 cand l-au lansat,nu poti inlocui merele cu perele,exact asa sunt consolele cu tabletele,la console exista o alta clientela,a jucatorilor inraiti,iar ipad-ul in momentul de fata este pt cei ocazionali,si asa va fi pt multa vreme,poti compara consolele ca un film facut the Michel Bay,cu multe explozii si buget urias,iar ipad-ul,un film usor de relaxare,romantic cu un biget mic

  18. Pai si pana la urma tot la vorba mea ai ajuns zaoane. 1350 pe xbox cu kinect + 1000 plasma si e gata setu care face cat face tableta wifi cea mai ieftina. ca doar vorbim si de cel mai ieftin xbox. mai scoti ceva din buzunar si il modezi + restu de bani pe dvd-uri sau blue ray-uri 🙂

  19. totusi ca sa faci air mirror sau cum se cheama de pe ipad pe apple tv tot iti trebuie o plasma. deci daca o ai deja scutesti din bani la xbox si etc 🙂

  20. Acum comparati masina cu avionul cu consloe vs iPad… tot variati aici cu xbox+kinect+TV la nustiu cat si iPad + Apple Tv la nustiucat, oricum daca iti cumperi un iPad mi se pare normal sa ai un Tv FullHd acasa… daca nu cumperi asa ca traiesti 6-7luni numai pe paine uscata si apa ca sa iti poti cumpara noul iPad ca nu iti permiti dar mai bine nu mananci ( de aia scriu ca au fost cazuri de asa ceva ). Back to subject: iPad-ul nu se poate compara cu console ce aveti acasa, de ce? va spun eu, pentru ca acele console au fost facute special pentru High-end gaming si nu poti face cu el nici macar jumatatea lucrurilor ce face iPad-ul… la xbox nu ai camera de 5mpx/FullHD, nu ai conexiune 4G LTE, xbox-ul nu este portabil, nu are ecran ( mai ales un ecran cum are noul iPad, nici macar nu poate reda rezolutia cum are noul iPad, nici daca il legi de un TV cu rezolutie mai mare… ), xbox nu are aplicatii cum are iPad si as mai putea scrie pana dimineata de ce nu se poate compara consolele cu iPad, consolele portabile cat de cat se pot, dar oricum vom ajunge tot la faptul ca tot sunt console, grafica cam la fel cum are iPad ( ma refer la noile console portabile ), dar tot nu au display retina, camera asa de performanta, conxiune cum are iPad, de aplicatiile sa nici nu mai vorbesc…. si atat, oricum iPad iese in avantaj din ambele comparatii!

  21. “grafica cam la fel cum are iPad ( ma refer la noile console portabile )”…frate ce-ai fumat? Tu vezi ce tastezi acolo? Ai testat macar o singura data un vita? In primul rand o consola portabila functioneaza total diferita fata de un telefon sau tableta. Te rog sa urmaresti macar un video cu uncharted golden abyss pentru ps vita, acest joc se ridica la nivelul unui ps3, si aceasta consola e deabia la inceput….a, si ps vita are quad core nu dual core precum “the new ipad”