iPad nu vine cu un procesor mai rapid decat iPad 2, iata o comparatie intre rezultatele testelor sintetice

  

  Acum cateva minute v-am prezentat screenshot-ul de mai sus care ne dezvaluie faptul ca tableta iPad are 1 GB RAM si acelasi procesor dual-core de 1 GHz din tableta iPad. Facand o comparatie cu imaginile de mai jos observati ca noua tableta nu aduce un procesor mai rapid decat cel din iPad 2, desi multa lume se astepta sa vada imbunatatiri la acest capitol. RAM-ul dublu al tabletei nu conteaza in testele sintetice insa isi va face simtita prezenta in utilizarea de zi cu zi a aplicatiilor si desigur in jocuri unde procesorul grafic quad-core va putea rula elemente grafice complexe.

  In concluzie, noua tableta iPad nu are un procesor mai rapid, dar nici nu era nevoie de asa ceva. Mai jos aveti rezultatele obtinute pe tableta iPad 2 cu iOS 5.0.1 si iPhone 4S cu iOS 5.0.1 insa ambele au jailbreak. Rezultatul terminalului iPhone 4S intra in limitele normalului avand in vedere ca are un procesor cu 200 MHz mai slab.

  Desi la o prima vedere rezultatele sunt dezamagitoare, ganditi-va ca iPad are un Retina Display cu rezolutie 2048 x 1536 pixeli, deci rezolutie dubla fata de iPad 2 si un numar de pixeli de 4 ori mai mare. iPhone 4 are performante apropiate de iPhone 3GS din cauza faptului ca are rezolutie dubla si un procesor doar putin mai rapid iar in cazul iPad performantele vor fi apropiate de cele ale iPad 2 tot din cauza ecranului cu rezolutie foarte mare.