iPad – tableta cu cel mai puternic chip grafic, are performante de 2 ori mai bune decat ale tabletelor ce folosesc Nvidia Tegra 3

  Dimineata v-am prezentat primele benchmark-uri facute noii tablete iPad si atunci am observat pentru prima oara ca dispozitivul are acelasi procesor dual-core de 1 GHz precum iPad 2 si 1 GB de RAM, dublu fata de vechea tableta. De atunci si pana acum au aparut teste noi facute cu alt software pentru benchmarking. GLBenchmark a fost utilizat pe tableta iPad si in imaginea de mai sus aveti rezultatul obtinut de tableta in comparatie cu alte tablete Android si iPhone 4S. Practic noua tableta iPad este cea mai puternica tableta testat cu GLBenchmark si are performante de peste 2 ori mai bune decat ale Asus Eee Pad Transformer Prime side aproape 2 ori mai bune decat cele ale Acer Iconia Tab 510.

   Cele doua tablete mentionate anterior utilizeaza chip-ul Nvidia Tegra 3 si se pare ca Apple nu avut dreptate cand a spus ca performantele noului chip quad-core din iPad ar fi de 4 ori mai bune decat cele ale chip-ului grafic din Nvidia Tegra 3. Chiar si asa, performantele sunt de 2 ori mai bune decat cele ale tabletelor Android si cu 50% mai bune decat cele ale tabletei iPad 2 iar asta spune multe despre puterea de procesare grafica a noii tablete. Rezultate detaliate aveti aici si acum ramane de vazut ce mai are Nvidia de spus.