Utilizatorii vor smartphone-uri cu ecrane ce au o diagonala de 4 – 4.5 inch

  Un studiu recent desfasurat de catre compania Strategy Analytics dezvaluie faptul ca utilizatorii si-ar dori sa achizitioneze smartphone-uri care au ecrane cu o diagonala situata intre 4 – 4.5 inch. In momentul de fata doar terminalele cu Android OS si Windows Phone ofera asemenea ecrane iar in cazul Android vorbim chiar si despre dispozitive care nu pot fi numite telefoane. Studiul a fost facut in SUA si Marea Britanie insa compania care l-a derulat nu a dezvaluit si numarul participantilor deci e greu de spus cat de credibil este fara asemenea informatii.

Almost 90 percent of existing smartphone owners surveyed chose a prototype smartphone with a display larger than their current device,” commented Paul Brown, a Director in the Strategy Analytics User Experience Practice.  “This trend is driven by increased mobile web browsing capability, as well as engaging video and gaming experiences.

  Impartind utilizatorii in femei si barbati aflam ca femeile isi doresc dispozitive cu ecrane mai mici si barbatii cauta ecranele mai mari iar posesorii de gadget-uri cu Android OS/Windows Phone par cei mai dispusi sa testeze ecrane care abia pot fi utilizate cu o singura mana. Tendinta este de a creste ecranele telefoanelor mobile pana in punctul in care devin inutilizabile si Samsung Galaxy Note este cel mai bun exemplu in acest sens. Desi Samsung a anuntat ca dispozitivul s-a vandut in milioane de exemplare, compania nu a furnizat date concrete si in momentul de fata se deruleaza foarte multe promotii care ofera chiar si o parte din bani inapoi celor care cumpara un asemenea terminal.

  Desi studiile arata ca oamenii si-ar dori ecran mai mare, ramane de vazut daca Apple le va lua in considerare si va hotara in sfarsit sa implementeze un ecran de 4 inch in iPhone.