Camera din iPad 3 foloseste senzorul de imagine din camera terminalului iPhone 4

  Daca va intrebati ce senzor de imagine foloseste Apple in camera principala a tabletei iPad 3 atunci va spun acum ca este vorba de cel utilizat in terminalul iPhone 4. Cei de la iFixIt ar fi descoperit ca senzorul utilizat de catre compania Apple ar fi identic cu cel folosit deja in terminalele iPhone 4 si de aici vine capacitatea tabletei de a filma continut video in format 1080p si de a inregistra poze care au calitate mult mai buna decat cele facute folosind iPad 2. Implementarea unui senzor de imagine vechi intr-un asemenea produs este logica deoarece camera de 8 megapixeli din iPhone 4S nu ar fi fost intr-adevar utila pe o tableta iar senzorul de imagine din iPhone 4 este mai ieftin si ofera calitate decenta pentru oricine.

That unit was the Omnivision OV5650. The OV5650 is the second generation back illumination (BI) technology from OmniVision. This 5 Mp camera features 1.75 µm pixels, and is designed to deliver DSC quality in a mobile phone application. The sensor supports HD (1080p) video at 60 fps. Apple specifications for the new iPad also tout the same specification. So the analysis we have just completed… drum roll please… says that the 5 Mp back illuminated CMOS Image Sensor in the new iPad is the same, it is the Omnivision OV5650 (die mark OV290BF).

  Senzorul de imagine din iPhone 4 nu este singura componenta reutilizata de catre Apple in iPad deoarece camera frontala este identica cu cea folosita in tableta iPad 2 si iPod Nano. Practic Apple foloseste componente vechi in noile sale produse si asta probabil in ideea de a reduce costurile de productie insa cred ca multi s-ar fi bucurat daca Apple ar fi implementat o camera frotanala HD pentru apeluri FaceTime. Aici puteti vedea o comparatie intre calitatea inregistrarilor video facute pe iPad 3 si iPad 2.