Tutorial: Jailbreak si unlock iOS 5.1 pe iPhone, iPad si iPod Touch cu sn0wbreeze 2.9.3(Windows)

  Saptamana trecuta sn0wbreeze 2.9.3 a fost lansat si este capabil sa faca jailbreak noului iOS 5.1 insa am amanat publicarea acestui tutorial pana in momentul in care Dev Team avea sa lanseze o versiune a ultrasn0w compatibila cu iOS 5.1. Din pacate Dev Team nu se prea grabeste sa faca acest lucru asa ca public astazi tutorialul care va permite sa faceti doar tethered jailbreak dispozitivelor voastre. sn0wbreeze functioneaza numai cu sistemul de operare Windows si unlock-ul facut de ultrasn0w este disponibil doar pentru baseband-urile vechi.

Terminalele compatibile cu sn0wbreeze 2.9.3 sunt :

  • iPhone 3GS – bootrom vechi – untethered jailbreak;
  • iPhone 3GS – bootrom nou – tethered;
  • iPhone 4 – tethered;
  • iPad 1 – tethered;
  • iPod Touch 3G – tethered;
  • iPod Touch 4 – tethered.

ultrasn0w decodeaza doar urmatoarele baseband-uri :

  • iPhone 3GS – 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04. 06.15.00;
  • iPhone 4 – 01.59.00.

Daca aveti cartele Gevey si baseband maxim 04.10.01 atunci le puteti folosi pentru a face unlock terminalelor iPhone 4 cu iOS 5.1. Pentru iPhone 4S nu puteti face custom ipsw si daca faceti update la iOS 5.1 nu le mai puteti decoda folosind Gevey Ultra S>

Pasul 1

Descarcati sn0wbreeze 2.9.3 de aici.

Descarcat iOS 5.1 de aici.

Pasul 2

Daca este necesar, schimbati extensia fisierului firmware downloadat la pasul 1 din .zip in .ipsw(daca este nevoie). Daca sunteti pe Windows Vista/7 atunci faceti click dreapta pe sn0wbreeze si selectati Run as Administrator. Veti primi un mesaj de avertizare sa nu distribuiti programul, apasati ok apoi apasati butonul albastru pentru a continua. Pe Windows XP sn0wbreeze nu functioneaza corespunzator si nu va recomand sa il utilizati.

Pasul 3

Acum veti fi intampinati de un ecran care va cere sa cautati in calculator locul unde ati salvat fisierul iOS 5.1, dupa ce programul verifica fisierul apoi va aparea semnul ok, dupa care apasati butonul albastru pentru a continua. iH8sn0w a incercat sa implementeze un modul de drag&drop pentru fisiere insa din pacate acesta nu functioneaza corespunzator asa ca va recomand sa evitati folosirea sa.

Pasul 5

Programul are 3 optiuni de lucru : simple mode, expert mode si baseband preservation mode. Simple mode va face custom ipsw-ul in baza unor setari prestabilite, iar expert mode va da posibilitatea sa customizati tot ce vrei sa introduceti in firmware, in tutorialul acesta voi explica expert mode. Baseband preservation Mode va da posibilitatea de a face un custom ipsw fara jailbreak dar care nu face update de baseband.

Pasul 6

Acum ajungem la lucrurile ceva mai complicate. In ecranul acesta sn0wbreeze va afisa optiunile pe care le avem in configurarea firmware-ului, optiunea General este cea care va poarta prin toate celelalte asa ca o vom selecta pe aceasta. Selectati General dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Acum veti ajunge in ecranul care are doar 5 optiuni disponibile fata de versiunile anterioare. Prima este Enable Battery Percentage si permite activarea optiunii de a vedea procentajul bateriei; a doua permitea hacktivarea terminalului; a treia permite instalarea OpenSSH care ne da posibilitatea de a accesa fisierele de sistem ale terminalului prin Wi-Fi si a patra este Root Partition size care ne da posibilitatea de a selecta spatiul repartizat partitiei de sistem, va recomand sa lasati valoarea de acolo. Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 8

Acum veti ajunge in meniul unde puteti selecta aplicatii din Cydia/din calculator care sa fie automat instalate in ipsw. Selectati din calculator fisierele .deb dorite folosind optiunea browse apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 9

Dupa ce ati selectat fisierele corespunzatoare ajungeti in meniul principal unde trebuie sa selectati Build ipsw pentru a incepe procesul prin care este facut custom ipsw-ul vostru.

Dupa ce apasati butonul albastru veti ajunge intr-un meniu unde puteti alege daca doriti sa jucati PacMan sau sa vedeti clasica rotita.

Pentru a rula PacMan trebuie sa aveti flash instalat, din pacate mie nu mi-a mers desi am flash asa ca va puteti juca cu optiunea sa vedeti daca merge.

Dupa ce terminati de facut custom ipsw-ul veti avea afisat mesajul de mai jos.

Pasul 10

Acum apasati butonul ok pentru a introduce terminalul in Pwned DFU Mode folosind sn0wbreeze. Este foarte important sa urmati pasii de mai jos. Conectati dispozitivul la PC.

Pentru inceput inchideti dispozitivul vostru.

  • apasati butonul Power pentru 3 secunde;
  • tinand apasat Power apasati si Home si tineti-le apasate pentru inca 10 secunde;
  • dati drumul butonului Power si tineti apasat doar home iar dispozitivul ca intra in DFU Mode.

Pasul 11

Dupa ce se termina procesul deschideti iTunes, tineti apasati butonul Shift de pe tastatura in timp ce apasti pe restore si selectati custom ipsw-ul facut cu sn0wbreeze, ar trebui sa aiba o denumire asemanatoare cu aceasta sn0wbreeze_iPhone 4-5.1.ipsw si ar trebui sa fie pe desktop. iTunes va trece prin procesul de restore si cand va termina ar trebui sa aveti iOS 5.1 jailbroken si hacktivat pe terminalul vostru.

Pasul 12

Acum ca ati facut custom ipsw-ul si ati bagat terminalul in DFU Mode si ati facut restore trebuie sa reporniti terminalul in tethered mode pentru a avea parte de jailbreak. Pentru a face acest lucru mergeti pe desktop si cautati folderul iBooty-for-5.1. Daca nu rulati iBooty nu veti putea deschide Cydia/Safari sub nici o forma.

Pasul 13

Deschideti iBooty, reintroduceti terminalul in DFU Mode si iBooty il va reporni automat in tethered mode si veti avea un terminal jailbroken si gata de a fi folosit!

Pasul 14

Dupa ce porniti dispozitivul deschideti Cydia, mergeti la meniul Sources si adaugati sursa http://repo.iparelhos.com. In acea sursa cautati ultrasn0w fixer si instalati-l.

Pasul 15

Dupa ce reporneste dispozitivul deschideti Cydia mergeti la Source si adaugati http://repo666.ultrasn0w.com. In mod normal ea trebuie sa fie adaugata deja dar daca nu este o puteti adauga voi.

Pasul 16

Dupa ce ai adaugat sursa, mergi la search, cauta ultrasn0w si instaleaza-l.

Pasul 17

Dupa terminarea instalarii vei vedea pe ecran un buton care iti cere sa resetezi dispozitivul pentru a implementa modificarile ultrasn0w. Avand in vedere ca toti avem tethered jailbreak acum, trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a reporni terminalul vostru! Mobilesubstrate impiedica repornirea dispozitivului astfel ca pe ecran veti avea fisat doar logo-ul Apple dupa ce se reseteaza iPhone-ul.

Pasul 18

Cand aveti afisat marul pe ecran apasati simultan butoanele Home + Lock si tineti-le apasate pentru 10 secunde. In aceste 10 secunde terminalul se va reseta si marul va disparea de pe ecran. Dupa trecerea celor 10 secunde dati drumul butonului Lock si mentineti apasat butonul Home inca 15 secunde iar terminalul va proni in tethered mode.

Pasul 19

Acum ca aveti terminalul in DFU Mode trebuie sa reporniti iBooty si programul va porni dispozitivul in tethered mode si veti putea utiliza Cydia.

Trebuie sa repetati pasii 17si 18 de fiecare data cand inchideti sau reporniti terminalul altfel nu il veti putea utiliza.

69 COMENTARII

  1. Nu e nici o intarziere. A asteptat ion1c cel putin lansarea de la noul ipad sa nu iroseasca o solutie pentru 2 ce poate fi folosita la ambele.

  2. salutare.am urmat pasii de mai sus, am avut 4.3.3 cu 4.10 si dupa resoftare imi apare pe telefon Önly compatible SIM cards from a supported carrier may be used to activate iPhone. Please insert the SIM card that came with your iPhone or visit a supported carrier’s store to receive a replacement SIM card.” ce-i de facut?

  3. am facut o prostie. am folosit redsnow si acum iphoneul meu nu mai porneste sta cu ecranul negru si maru aprins si nu misca nimic, in itunes nu-i recunoscut…cum pot face sa reiau resoftarea ??

  4. @Bogdan aceeasi chestie am facut si io si a ramas ecranul negru :)))))) solutia??? Restore din iTunes si il ia de la inceput…:))))

  5. Am in Iphone 4 iOS 5.0.1 baseband 04.11.08, blocat pe korea , se poate debloca cumva cu Jevey sim sau altceva astept si eu un răspuns urgent va rog.

  6. @10 baseband-ul din iPhone-ul tau nu se poate decoda momentan, sau poate nici nu o sa iasa cineva cu o solutie, fiindca baza deja este iPhone 4s, toti se concentreaza pe o solutie pentru ele…

  7. sall am si eu o problema am dat updat la iso 5.1 si acum imi cere cartela de activare .. tel este din frantza si fuctioneaza doar cu Gevey .. ce pot sa fac ?
    roc pe cineva care se pricepe . ms

  8. Salut,
    Pun intrebarea in engleza, asa am postat-o pe dev-team.

    I have a 3GS serial 86930xxx, MC139DN/A, factory unlocked (i’ve checked the IMEI, it says the carrier is orange, what i use, in fact).
    I installed ios5.1 (apple-stock firmware). After the installation, it didn’t want to activate (with my orange sim). So, i updated to ipad baseband – 06.15.00 (redsn0w), then applied ultrasn0w, so it saw the network.
    The phone now work strange, it freezes alot and restart, without any tweaks/ipa applications installed.
    I understood that i cannot go back from the ipad baseband to the original baseband.

    My question: If the phone was factory unlocked, now it has the 06.15.00 baseband, can I install a Apple ios 5.1 firmware (to have a unjailbreak phone, with working iBooks/gps, able to update future ios from itunes)?

    Thanks in advance,

  9. am un iphone 4 cu firmware de 5.0.1 i-am facut si merge perfect tot s-a activat si merge perfect, ramane doar sa il fac sa mearga pe vodafone ro, fiind codat pe at@t usa

  10. Sal Zaone
    La un iPhone 4 cu firmware 04.11.08 luat de la Orange Romania, se poate face update la 5.1 ,sau voi avea nevoie de unlock ?
    Ii pot face direct de pe tel ,ca Imi apare In settings (update software) 5.1

  11. sal zaone,te rog am si eu o problema,am incercat sa trec de la 4.3.3 01.59.00 la 5.0.1 si nu merge de nici un fel,ba 1600,1601…etc ,nici makr cu ireb nu merge…stii ce as putea sa ii fc? ms frumos

  12. Buna!Am si eu un iphone 4 codat si am facut update la baseband si acum nu mai merge gevey sim,Se poate face downgrade de baseband?Multumesc!

  13. A mers perfect tutorialul, l-am decodat cu ultrasn0w, l-am activat cu sam. Singura problema e ca am doar o liniuta la semnal (fara sa afecteze in vre-un fel calitatea audio, sau conexiunea de date).

  14. salutare. la un iphone 4 cu 5.1 am urmat tot tutorialul, a mers cu succes iar azi, dupa cateva zile de la restore i-am dat restart si nu mai reusesc sa-l pornesc cu ibooty. imi ramane in ecranul negru cu marul si in itunes ma atetioneaza ca ii in recovery mode. ce sa fac?

  15. Am reusit! Foarte util tutorialul! AM inteles ca nu e bine sa instalezi tot felul de surse si maine ma invata cineva cu mai multa experienta , cum e treaba cu sursele! Bafta

  16. Eu n-am reusit sa repar afisajul prost al semnalului (afiseaza doar o liniuta). Am iphone 4 cu bb 1.59.00, decodat cu ultrasnow, fixerul pt 5.1 si activat cu sam. Daca a reusit cineva sa repare eroarea sa-mi spuna si mie.

  17. Salut zaone,
    Vad ca tu esti expertul aici 😀
    Am o intrebare, deci am un iphone 4 32gb ios 5.0.1 baseband 4.11.08 dar in romania nu merge pe nici o retea, nu detin gevey sim dar am vreo solutie sa il deblochez? exista vreo sansa sa il fac de acasa?
    Multumesc !

  18. Sal Zaone,ti-am lasat aseara o Intrebare cum Imi pot recupera cydia pe un iPhone 4 luat de la orange 04.11.08 (IOS 5.0.1).Un tutorial ceva.Am Incercat cu redsn0w 0.9.10b5 si cu sn0wbreeze v2.9.1 sa bag 5.0.1 dar nu mi se instaleaza cydia.Help

  19. Daca vorbesti de unlock, baseband-ul din iOS 5.1 nu e decodabil. Poti totusi sa folosesti un custom ipsw ca sa instalezi iOS 5.1 si sa pastrezi baseband-ul intact. In tabelul de jailbreak si decodare gasesti tutorial pentru sn0wbreeze.
    Ti-am mai spus intr-un alt articol(pentru ca nu te limitezi la unul si publici comentarii peste tot iar asta e ultimul in care raspund) ca faci iar jailbreak, bifezi instalarea Cydia si atat.

  20. salut! am un iphone 3gs (modem firmware 06.15.00) si vreau sa fac jailbreak. ,,am facut” cu redsnow 0.9.10b6 dar imi zice la final(pe windows 7) ca programul nu raspunde, si nu am jailbreak. am incercat cu mai multe, dar atunci cand zice ca e gata, de fapt nu am jailbreak. ce sa fac??

  21. sal .. am un iphone 4.. am urmat tutorialul din pacate si m am trezit cu bb 04.12.01 deci automat blocat… nu am idee ce bb am avut inainte pt ca nu m am interesat. am SHSH salvat… mai pot spera la ceva si daca da cam in aproximativ in cat timp? scz de deranj si numai bine..! sal

  22. Buna. Problema cu o liniuta la semnal pentru 5.1 cu bb preservation si gevey ultra, exista rezolvare ? sau rezolvarea cu ultrasn0w e doar pentru 5.0.1 si fiindca nu exista ultrasnow compatibil cu 5.1 sa nu se poata fixa momentan? Mersi daca stie careva mai sigur, va rog…

  23. salut , ma puteti ajuta cu un raspuns?un jailbreak definitiv , ma refer fara sa folosesc ibooty dupa fiecare oprire si repornire a terminalului , se stie aproximativ cand apare? Multumesc

  24. za1 ma ajuti te rog!cum scap de eroare 11 cand fac restore de la 4.3.3 la 5.0.1 cu sn0wbreeze ?Am vazut ca singura sansa e sa faci restore cu redsn0w dar ala nu face hacktivare!cum pot sa activez telefonul dupa restore cu redsnow!!!te rog raspunde-mi si mie ca disper cu 4.3.3!

  25. Salut, stie care cumva daca a aparut vreun untethered jailbreak pentru 4s iOS 5.1?? eu am gasit numai tethered numai ca nu vreau sa raman fara telefon daca mi se descarca si nu sunt in preajma unui calculator…

  26. Salut, am facut tot exact cum ai scris in tutorial nicio eroare totul e ok … am pus ultrasn0w fixer si ultrasn0w dar tot no service la retea in rest merge perfect … ma poti ajuta cu ceva sfaturi daca se poate face ceva?

  27. za1 ma ajuti te rog!cum scap de eroare 11 cand fac restore de la 4.3.3 la 5.0.1 cu sn0wbreeze ?Am vazut ca singura sansa e sa faci restore cu redsn0w dar ala nu face hacktivare!cum pot sa activez telefonul dupa restore cu redsnow!!!te rog raspunde-mi si mie ca disper cu 4.3.3!

    NEED HELP!!!

  28. sal.am un iphone 4s si am avut 5.0.1 pe el si acum are 5.1.pot sa ii dau restore sa revina la 5.0.1.?vreau sa fac asta pt ca am nevoie de jailbreak sa iau niste aplicatii care in appstore costa foarte mult si nu as da atatia bani .va rog astept un raspuns.stima

  29. sal. stie cineva dak se poate da basebandul inapoi la ios 5.1 baseband 04.12.01. ca sa poata mearga cu gevey?ele sunt blocate pe orange franta. am 2 unu alb si unu negru . sau daca este cineva interesat sa le cumpere le dau cam cu 1550 pe aman2.

  30. I-am facut totul insa nu mai reusesc sa pornesc nici cu ibooty… si aici nu am inteles ce trebuie facut “Acum veti ajunge in meniul unde puteti selecta aplicatii din Cydia/din calculator care sa fie automat instalate in ipsw. Selectati din calculator fisierele .deb dorite folosind optiunea browse apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

    Citeste versiunea originala pe: http://www.idevice.ro/2012/03/20/tutorial-jailbreak-si-unlock-ios-5-1-pe-iphone-ipad-si-ipod-touch-cu-sn0wbreeze-2-9-3windows/#ixzz1ucKc0JAC
    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial”

  31. Buna ziua, va rog sa mă ajutorul si pe mine cu o problema legată de iPhone 4 , mi-a facut cineva jailbreak si acum am observat k nu imi mai deschide Safari deloc, am încercat sa fac ceva( dupa net) si mi s-a sugerat salinchid …. Am închis tel si acum nu mai porneste deloc ….. Va rog sa mă ajutorul!