iDevice-urile continua sa se incarce dupa ce iOS-ul afiseaza ca bateria a fost complet incarcata

  Daca aveti un iDevice de ceva timp atunci poate ati observat ca atunci cand bateria spune ca este 100% incarcata, iconita bateriei inca ne spune ca preia curent. Doar atunci cand in locul fulgerului apare un cablu puteti sa deconectati dispozitivul de la alimentator deoarece teoretic abia atunci bateria este 100% incarcata. Asa a gandit Apple sistemul de incarcare a iDevice-urilor insa se pare ca el nu este perfect deoarece dispozitivele continua sa preia curent din alimentator chiar si dupa ce ele spun ca ar fi complet incarcate.

I measured the power actually drawn by the AC adapter and found that the new iPad continues to charge for up to 1 hour after it claims to reach 100%. This affects the battery run time if you stop charging when it says 100%. If getting maximum battery runtime out of your device is crucial, people need to keep recharging their new iPad for longer than iOS claims. So if you’re charging your new iPad for eight hours every night, time to start charging it to 9 if you really want a full charge for the day ahead.

  Afirmatia vine de la presedintele companiei Display Mate care sustine ca tableta iPad 3 se incarca pentru inca o ora dupa ce iOS-ul spune ca bateria este complet incarcata. El a verificat curentul tras de iDevice prin alimentator si a observat ca desi iOS-ul spune ca dispozitivul a fost incarcat, el totusi trage in continuare curent prin alimentator ca si cum s-ar incarca. Pana acum presedintele Display Mate a avut dreptate in tot ce a spus si daca veti ocazia, lasati iDevice-urile ceva mai mult timp la incarcat pentru a avea o autonomie mai buna.

  Teoria aceasta este veche de cativa ani de zile insa la perioade regulate de timp este readusa in discutie.

13 COMENTARII

  1. @zaonenam o intrebare. Am un iPad 2 si cateodata il mai uit la incarcat chiar faca imi arata ca pot sa il scot. Se poate strica bateria daca il las mai mult la incarcat?

  2. Pe ios 5.1 cand apare stecherul este si 100 % bateria.verificat de mine.
    Roman Calin normal trebuie sa aibe stabilizatoare care sa nu afecteze bateria.Oricum toate bateriile de la Apple sunt f reusite si se deterioreaza f greu.De exemplu un 2g din prima generatie folosit in continuu` de cand a aparut inca tie o zi jumate bateria folosit cu simt de raspundere 😀 . Parerea mea este ac sunt f reusite.

  3. Din cate stiu eu e normal ce se intampla: cand ajunge la 100% intra in faza “continuation” si apoi in “trickle charge” si asta se intampla timp de o ora, o ora si jumatate dupa ce ios-ul ne arata 100%.

  4. Nu are nimic.Are un sistem care decupleaza iDevice-ul cand este 100% incarcat.Dar nu trebuie abuzat si de regula trebuie sa urmariti cand s-a incarcat pentru al decupla.Si eu il pun seara si dimineata il scot de la incarcat.

  5. Eu zic ca are un sistem de decuplare. De ce spun asta. Deoarece am un cablu luminos de incarcare care in functie de cat curent isi ia device ul lumineaza mai tare sau mai incet. In momentul in care a terminat de incarcat si tel nu mai ia curent cablul se stinge. De aici deduc ca si incarcarea se opreste. La ipad 3 nu am incercat inca deci este posibil sa existe o problema

  6. Zaone am un ipad 2 si urmeaza sa-mi iau iphone 4s.Vreau sa stiu daca ipad 2 si la iphone 4s pateste ceva bateria daca le las…sa zicem cu cateva ore dupa ce s-a incarcat la maxim.

  7. eu folosesc baterry doctor …si dupa incarcatea normala mai are 1 cicluri de stabilizare care se ridica la aproximativ inca 60 min duratra..si sincer se vede o diferenta

  8. eu imi pun telu la incarcat cand moare (cand se stinge) si il tin pana dimineata cand ma duc la munca, si a doua seara il omor eu daca nu are bateria goala…, cred ca e bine pt ca nu am probleme cu bateria…