Personal HotSpot functioneaza pe iPad 3 in Romania si iata cum il poti activa fara jailbreak pe orice iPhone cu o cartela RDS

  Apple a anuntat lumea intreaga ca tableta iPad 3 va permite utilizatorilor sa utilizeze functia Personal HotSpot pentru a partaja o conexiune de internet cu alte iDevice-uri, Mac-uri, PC-uri, etc. V-am spus zilele trecute ca functia este deocamdata indisponibila la operatorii de telefonie mobila din Romania insa iata ca unul dintre ei ne permite sa o activam fara prea mult efort. RCS RDS este acel operator si activarea functiei se face prin simpla introducere a unui cuvant in meniul de setari al iOS. Pentru a activa functia Personal HotSpot pe tableta iPad 3 trebuie sa mergeti in Settings>Cellular Data>APN Settings si sa introduceti cuvantul internet in primul camp al categoriilor Cellular Data si Internet Tethering.

  Dupa ce introduceti cuvantul internet acolo mergeti in General>Network si asteptati cateva secunde iar un meniu numit Personal HotSpot ar trebui sa apara automat acolo. Pentru a activa hotspot-ul pur si simplu accesati acel meniu, sau pe cel din partea stanga sus, apasati pe butonul Off pentru a il seta pe On si HotSpot-ul este facut. Wi-Fi Password este parola care trebuie introdusa de cei care se vor conecta la el iar pentru a o schimba pur si simplu selectati categoria cu un tap apoi introduceti noul cuvant pentru logare.

  Pe iPhone lucrurile sunt la fel de simple in cazul operatorului RCS RDS deoarece trebuie doar sa mergeti in Settings>General>Network>Cellular Data si sa introduceti textul internet in campurile APN ale Cellular Data si Internet Tethering. Dupa ce ati introdus textul iesiti din meniul Cellular Data si veti vedea ca Personal HotSpot-ul se va activa automat. Aceasta metoda functioneaza doar pe Digi Mobil deci nu cred ca veti avea succes in a o utiliza cu alti operatori de telefonie mobila dar toti ofera gratuit Personal HotSpot.

43 COMENTARII

  1. dar e interesant cum se taxeaza acest tether activat din meniul telefonului,de catre operator(vodafone).Mi se pare ca imi consuma de cel putin 2 ori mai mult asa, decat atunci cand faceam tether cu MyWi.Sunt singurul?

  2. Cum adica cuvantul internet?

    Acela e numele Access Point-ului (APN = Access Point Name, stiai, nu?). La RDS chiar asa se numeste APN-ul, internet. Trebuie sa bagi acest cuvant acolo daca vrei sa accesezi conexiunea de date mobila. 🙂 Ia incearca tu sa vezi daca-ti merge conexiunea mobila de date fara acel cuvant.

  3. @zaone, tethering-ul nu o ia tot prin AP? Nu trebuie sa-i spui tu conexiunii prin ce AP sa mearga? Toate astea sunt acolo pentru ca operatorul sa-ti poata bloca tetheringul, daca doreste. Pe unele configiratii (unele SIM-uri) nu poti sa modifici ce e scris acolo. De exemplu, daca e o retea care vrea sa platesti extra entru tethering, iti trimite setari diferite la acel APN, in functie de ce abonament ai. La RDS totul e cam la liber, au un singur AP, al carui N este “internet”.

    Lamurit acum?

  4. @zaone, pai si eu ce-ti spusei? Am ras de faptul ca tu ii spui “cuvant” cand el este numele Access Point-ului.

    Tu ai scris: “RCS RDS este acel operator si activarea functiei se face prin simpla introducere a unui cuvant in meniul de setari al iOS”

    Ceva mai corect tehnic ar fi fost: RCS-RDS este acel operator la care functia tethering nu este blocata, iar activarea sa se face prin simpla configurare a APN-ului in meniul de setari al aparatului. (setarile sunt ale aparatului, nu ale sistemului de operare)

  5. Cum conectez cu o cartela de RDS-RCS netu 3g pe ipad 2? 😕 Ai vro idee ca nu e mini-sim sau cum se numeste si nu am nici o idee cum as putea face asta.

  6. Am facut chestia asta pe un iPhone 4 4.3.3 cu net web’n’walk si a mers. Dar de cand am facut update la 5.0.1 mi’a disparut optiunea “Internet tethering”. Stie cineva de ce?

  7. Am un stick de date de la rds..pot sa scot acel sim din stick sa il tai si sa il folosesc intr-un ipad2?care ar fii setarile in cazul in care functioneaza.

  8. Mi-a iesit, insa trebuie completat APN: internet si la Cellular Data si la Internet Tethering.

    Oricum, genial post, ma ajuta mai mult decat enorm 🙂 Multumesc !

  9. salut…Zaone…spune-mi te rog ce fel de cartela intra in ipad3 asta nou…e cartela normala din stickul usb de la rds ???….multumesc !

  10. pe ipad3 wifi only se poate conecta modem usb?(am adaptor pt usb la ipad iar usb modem de la rds la conectare spune ca nu il poate alimenta-daca stii de alte modem-uri care consuma mai putin eventual)

    ms

  11. prietene sa traiesti o mie de ani!!!
    dau cu cea mai mare placere o lada de bere!
    ma strofocam cum sa fac fara jailbreak….
    am reusit atat de simplu cu ajutorul tau, nu a mers din prima conectarea decat prin bluetooth
    dar dupa 20 min nu stiu cum, a mers si prin wi-fi
    genial!
    mai am un dor: flash player:( nu este un moft chiar am nevoie ca de aer, nu ai cumva o solutie si pt asta?

    bafta multa si multumesc frumos!

  12. Salut Zaone. Am o intrebare daca se poate. Nu reuşesc să găsesc in General/Network/…..APN ul? Am iphone 4, ios 5.0.1
    De ce oare?
    Vreau sa l conectez la cartela de rds mobil
    Un sfat ceva,,,te rog mult???
    Mulţumesc anticipat

  13. Salut,
    are cineva vreo idee a propos de cum se poate activa tethering pe ipad3 la orange ? ei ma vrajesc ca ar fi activ, insa nu imi apare optiunea nici dupa modificarea apn, nici dupa reset net settings… nu merge nimic. Probabil e necesar un carrier settings update, dar nu se stie cand ar lansa ei asa ceva. eu am vers. 12 la carrier, si 5.1.1, cu un ab. de date care ar trebui sa includa tethering.

    merci pentru ajutor !

  14. Pt iPad 3 la vodafone merge?
    Am abonament de date  internet nelimitat standard la Vodafone 9euro 2giga.
    Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca au activat optiunea ” modem pt iPhone ” dar nu au știut sa-mi spună dacă merge pe iPad 3.
    Am restartat ipadul, am dat reset la network settings dar nu-mi apare optiunea personal hotspot.
    La apn am: internet.vodafone.ro
    La Carrier am : vf12.0
    Am iOS 5.1.1
    Are cineva iPad 3 cu abonament de date la Vodafone cu optiunea personal hotspot activata?
    Va rog ajutati-mă si pe mine. Vreau sa știu dacă merge sau nu merge.Cei de la Vodafone nu au reușit sa mă lamureasca.

  15. Ești sigur ca pe orange merge?
    Uite ce am găsit pe net : http://www.orange.ro/help/cum_se_poate_utiliza_personal_hotspot_pentru_ipad_3/iq/223441

    Întrebare: Cum se poate utiliza Personal Hotspot pentru iPad 3?

    Desi am un abonament de date pe care chiar am activat in mod specific (desi nu era necesar) optiunea de personal hotspot, totusi nu imi apare meniul respectiv. Inteleg ca este necesar pentru activare un carrier settings update, si as vrea sa stiu cand este acesta disponibil. Acum am Orange v. 12.0.
    Multumesc!

    Răspuns de la orange in 12 mai 2012:Personal Hotspot e un serviciu oferit de Operator si Apple pentru produsele vandute de acestia. Orange nu comercializeaza noul iPad in Romania si din acest motiv nu ofera acest serviciu. Vom face tot posibilul pentru a oferi acest serviciu cat mai curand si va vom tine la curent cu noutatile pe acest subiect.

  16. Am facut tot ce ai zis am ipad 3 retea rds ios 5.1.1 si am pus (internet) pe internet tethering dar tot nu merge sti cumva din ce cauza ???? Lasa terog un raspuns