Retina Display-ul din iPad 3 afiseaza imagini care au o saturatie mult mai buna decat cele afisate pe iPad 2 insa consuma mai mult curent

  Apple s-a laudat ca Retina Display-ul din iPad 3 ar avea o saturatie a culorilor cu 44% mai buna decat ecranul tabletei iPad 2 si acest lucru s-a dovedit a fi adeverat. Cei de la Apple au imbunatatit extrem de mult ecranul noii tablete insa drept rezultat el consuma mult mai multa energie in timpul functionarii. Mai exact, ecranul consuma cu 30% mai multa energie pentru a afisa imaginile la un nivel de saturatie mai bun si acest lucru se datoreaza implementarii unor noi filtre care ajuta la afisarea unor culori primare mult mai reale dar care necesita mai multa energie pentru a functiona.

Based on the test’s measurements, Apple chose to concentrate on upgrading the filters used in the Retina Display to more accurately reproduce the primary colors. The new technology resulted in a spike in power consumption, however, because the improved filters let less light through than inefficient versions. This is to be expected, as high quality filters are narrower by design in order to block out unwanted light bands.

  Un rezultat secundar al implementarii acestor filtre este observat si in problema backlight bleeding-ului care nu este la fel de pronuntata in cazul tabletei iPad 3. Practic Apple a schimbat foarte multe in modul in care este construit Retina Display-ul tabletei iPad 3 insa pentru asta a fost nevoita sa implementeze o baterie de capacitate mai mare insa eu cred ca “sacrificiul” este pe deplin meritat.