Apple ar putea lansa luna viitoare un update al iOS care va include Baidu printre motoarele de cautare disponibile in browserul Safari

  Google este deocamdata browserul predefinit al browserului Safari din iOS insa Apple ne da optiunea de a schimba serviciile celor de la Google cu cele ale Yahoo! sau Bing iar in curand ar putea include o a patra optiune sub forma motorului de cautare Baidu. In China Baidu este cel mai utilizat motor de cautare avand o cota de piata de peste 80% iar Apple incearca sa beneficieze de popularitatea sistemului pentru a se distanta de Google. Desigur ca Baidu va fi util doar in China de indata ce va fi listat de iOS insa miscarea celor de la Apple vine doar sa demonstreze ca in curand compania ar putea renunta la o buna parte dintre serviciile celor de la Google.

Apple’s impending divorce from Google is about to take another step towards a split, according to suggestions in China that iOS may soon get local search support. Chinese website Sina Tech is reporting on speculation that Apple will introduce an update for iOS that integrates search functionality from Chinese giant Baidu into the operating system. According to “knowledgeable sources” cited, an agreement is in place and an update could become available as early as next month, though it is unclear if services beyond search would be supported.

  Aplicatia iPhoto din iOS nu foloseste Google Maps pentru a afisa informatii despre locatia in care au fost facute pozele, Siri foloseste Wolfram Alpha si Yelp pentru cautarile sale iar interesul celor de la Apple de a se distanta de Google este mai mult decat evident. Daca Apple va lansa un update pentru iOS in cursul lunii urmatoare atunci ne putem astepta ca el sa includa si cateva noutati pentru utilizatorii din lumea intreaga.

5 COMENTARII

  1. Scuze de off topic zaone, dar am o intrebare care are intr-un fel legatura cu asta.
    Am niste probleme pe IPod Touch 4G, IOS 5.0.1, JB cu Wifi-ul, adica nu se mai incarca desi imi apare ca este conectat.
    Am stins, am aprins modemul, am facut la fel si cu butonul de wifi, am dat reset din setarile Ipod-ului la network settings, dar tot nu merge…

  2. Baidu e o solutie doar in cazul in care Apple isi trage fibra optica de la serverele lor la cele ale chinezilor. Altfel routingul si viteza or sa fie jalnice.

  3. @ Bursa: Ce treaba are fibra la apple acasa, Baidu va putea fi setat de uitlizator pentru cautarile ce le face el singur pe net. Adica in Safari iti apare Baidu in loc de Google.