iPhoto pentru iOS foloseste OpenStreetMap in locul Google Maps pentru listarea locatiilor in care au fost facute pozele din iDevice-urile noastre

  Dimineata v-am spus ca aplicatia iPhoto pentru iOS ar utiliza un sistem proprietar Apple pentru afisarea locatiilor in care au fost facute pozele de pe iDevice-urile noastre. Marea noutate consta in faptul ca Apple nu utiliza Google Maps pentru afisarea lor insa schimbarea ar fi fost infirmata de un reprezentant al companiei Apple. Ei bine se pare ca in final OpenStreetMap este serviciul utilizat de Apple pentru afisarea locatiilor, compania care dezvolta respectivul serviciu confirmand astazi schimbarea implementata de catre compania Apple.

Yesterday Apple launched iPhoto, its photo management app, for the iPad and iPhone… and we’re rather pleased to find they’re the latest to switch to OpenStreetMap. The desktop version of iPhoto, and indeed all of Apple’s iOS apps until now, use Google Maps. The new iPhoto for iOS, however, uses Apple’s own map tiles – made from OpenStreetMap data (outside the US).The OSM data that Apple is using is rather old (start of April 2010) so don’t expect to see your latest and greatest updates on there. It’s also missing the necessary credit to OpenStreetMap’s contributors; we look forward to working with Apple to get that on there.

  Desi versiunea pentru Mac a iPhoto inca foloseste Google Maps pentru a afisa locatiile, versiunea pentru iOS foloseste OpenStreetMap insa Apple a ales sa implementeze o baza de date veche de aproape doi ani de zile. Schimbarea este interesanta pentru ca se zvoneste ca Apple urmeaza sa lanseze un serviciu propriu de cartografiere a hartilor si ca ar renunta sa renunte la parteneriatul cu Google pentru serviciul Maps.