Bars promite sa afiseze mult mai exact puterea semnalului GSM

  Daca ati avut un terminal iPhone 4 atunci probabil stiti ca Apple a avut unele probleme cu algoritmul care afiseaza puterea semnalului GSM in iOS si ca in vara anului 2010 design-ul barelor de semnal a fost modificat. Pentru unii noul sistem este in continuare gresit asa ca tweak-ul Bars a fost lansat si el are rolul de a ne arata mult mai precis puterea semnalului GSM receptat de iPhone-urile noastre. Tweak-ul modifica barele de semnal si nu le afiseaza complete atunci cand semnalul trece/scade peste o anumita valoare ci afiseaza doar fractii din ele pentru a ne da de inteles cat de slab/puternic este semnalul GSM intr-o anumita zona.

Get a better understanding of your signal strength – and revert to the stair-stepped indicators of yore! Bars lets you you see more about your signal strength, without having to decode what an RSSI is. You still get the familiar five bars, but with an added bonus: if you’ve got 3.5 bars of signal, the fourth bar will be half full.

  Bars functioneaza in baza algoritmului de calculare a semnalului disponibil deja in iOS deci nu il modifica insa el modifica doar grafica barelor de semnal pentru a arata mult mai preciz cat de puternic este semnalul in zona in care ne aflam. Nu am incercat tweak-ul, nu stiu cat de bun este insa el functioneaza numai cu iOS 5 si este disponibil gratuit in Cydia.