Iata de ce indicatorul din iOS privind nivelul de incarcare a bateriei unui iDevice afiseaza informatii \”gresite\”

  Dimineata v-am spus ca bateria tabletei iPad se incarca pentru inca doua ore desi iOS-ul ne spune ca ea este complet incarcata si ca Apple ar fi spus ca incarcarea excesiva ar fi daunatoare pentru longevitatea bateriei. Deocamdata explicatii detaliate pentru a doua afirmatie nu exista insa avem o explicatie pentru motivul din cauza caruia iOS-ul ne spune ca tableta iPad este complet incarcata cand in realitate nu este asa. Se pare ca tableta iPad ar spune ca bateria este complet incarcata cand ea de fapt este incarcata in proportie de doar 97% si sistemul este conceput asa pentru a proteja bateria. Apple lasa un procent de 3% neincarcat pentru a mentine bateria “sanatoasa” si se pare ca sistemul din iOS a fost de la bun inceput conceput astfel dar la iPad 3 diferenta este sesizabila pentru ca bateria este cu 70% mai mare decat in iPad 2.

The battery on the new iPad is huge, with a total charge capacity of a massive 42Wh or measured another way a monstrous 11,666 mAh. A 3 percent safety margin for the iPad 2 battery would be equal to around 210 mAh, while the same safety margin for the new iPad would be equal to 350 mAh.

  Totusi exista ceva ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand lasati o tableta iPad 3 la incarcat deoarece atunci cand tableta spune ca bateria este 100% incarcata insa afiseaza un fulger peste baterie, aceasta ar fi doar in proportie de 90% incarcata. Abia atunci cand peste baterie este afisat un cablu ea ar fi “complet” incarcata si ar oferi acele aproape 10 ore de autonomie pentru utilizatori. Daca o scoateti inainte ca acel cablu sa fie afisat dar iOS-ul spune ca bateria a ajuns la 100%, ea de fapt este doar in proportie de 90% incarcata si pierdeti aproximativ 1.2 ore de autonomie.

  O tableta iPad 3 complet incarcata poate functiona pentru aproximativ 11.6 ore si aici vorbim despre o baterie lasata la incarcat pentru inca doua ore chiar si dupa ce iOS-ul spune ca bateria ar fi complet incarcata. Intregul sistem este confuz, este conceput pentru a proteja bateria si ar fi bine sa nu lasati dispozitivele aiurea conectate la priza pentru ca s-ar putea sa aveti probleme in cazul unei utilizari de peste 2 ani.