Incarcarea excesiva a noii tablete iPad ar putea afecta longevitatea bateriei

  Saptamana trecuta v-am spus ca iOS-ul afiseaza gresit nivelul de incarcare a bateriei din noua tableta iPad si ca in realitate dispozitivul se incarca pentru inca doua ore dupa ce il iOS-ul va spune ca el ar fi complet incarcat. In baza acestor informatii cei de la CNBC au luat legatura cu Apple pentru a obtine clarificari cu privire la impactul pe care il are asupra bateriei incarcarea excesiva si au aflat ca longevitatea bateriei ar putea fi afectata in timp. Ei spun ca Apple ar fi recunoscut faptul ca si cu tableta iPad 2 ar exista o problema cu afisarea incorecta a nivelului de incarcare al bateriei insa ca iOS-ul este conceput pentru a ne spune cand bateria este suficient de incarcata pentru a oferi o autonomie de 10 ore si ca incarcarea excesiva este daunatoare.

Apple is saying when it reads 100% the battery indicator reads 100%. It’s actually full enough to give you the kind of performance that they promise in their marketing. That’s ten hours of all-day battery life. They say if you charge it more than that, you could harm the longevity of the battery. So they say this isn’t just an issue with the new iPad. It was an issue with the previous ones well but this battery is 70% bigger so you’re more likely to notice it.

  Deocamdata oficial cei de la Apple nu au oferit detalii cu privire la efectele incarcarii bateriei chiar si dupa ce iOS-ul spune ca ea este complet incarcata si probabil nici nu o va face asa ca nu va ramane decat sa credeti sau sa nu credeti ceea ce spun cei de la CNBC. E foarte probabil ca in zilele urmatoare sa vedem diverse opinii legate de incarcarea excesiva a bateriei si efectele pe care ea le poate avea.

8 COMENTARII

  1. Mda, or sa apara destui care or sa se scarpine in cap…personal, la ritmul in care se misca tehnologia nu cumpar un produs ca sa- l tin dincolo de perioada in care bateria m-ar trada ( telefon, ipad, etc ). Cel mai vechi obiect in casa e un Macbook din 2010 si are bateria ajunsa la 89% din capacitate…cam am incredere in cei de la Apple cand vine vorba de rezistenta si uzura in timp.

  2. La banii la care cer pe tableta ar trebui sa fie acolo un circuit de 3$ care sa intrerupa incarcarea după ce bateria a ajuns la acel nivel de 100% si care de fapt e 97-99% din capacitatea bateriei…

  3. asta da problema…:))) cit de tare se uzeaza bateria daca il tii inca 2 ore peste normal?oricum 1-2 ani nu ai treaba si iti iei altceva dupa…filozofia chibritului..:)))

  4. Este greu de crezut ca astfel de chestii de “baza” scapa unei echipe ce proiecteaza chestii foarte sofisticate. Mai e o filozofie in lumea incarcarii acumulatoarelor : incarcare se face in forta pentru 90-95% din capacitate la un curent constant bine definit de producator , in concordanta cu managementul termic si apoi restul procentelor se incarca de-a lungul unei perioade mai lungi de timp , cu o intensitate mai mica a curentului . Se procedeaza asa pentru a aduce bateria la 100% procente de incarcare . Acesta filozofie este bine cunoscuta in lumea producatorilor si dezvoltatorilor , de ani buni , Apple nu ar face o astfel de gafa in proiectare, nu este la inceputuri.

  5. Zaone, ti-am mai spus de Batteryinfo Lite din Cydia. Incearc-o, is curios cat iti indica la baterie cand iOS-ul iti spune 100%.