Tim Cook viziteaza un magazin Apple din Beijing, discuta cu reprezentanti ai guvernului despre companie

  In cursul zilei de astazi Tim Cook a vizitat un magazin Apple din Beijing si desigur ca in jurul vizitei sale a fost generata foarte multa isterie si multi fani s-au grabit sa faca poze actualului CEO al companiei. Desi Cook a dorit sa afle care este situatia magazinului din capitala uneia dintre cele mai importante piete ale companiei, motivul principal al vizitei din China este o intrevedere avuta intre Cook si oficiali ai guvernului chinez. Deocamdata nu se stie care a fost motivul vizitei insa recentele probleme cu angajatii Foxconn si procesul intentat de catre Proview ar putea fi determinat presedintele Apple sa discute cu oficialii chinezi mentinerea tabletei iPad in vanzare avand in vedere ca bancile detinute de stat controleaza activele Proview.

Cook, who is on his first trip to China since becoming chief executive of the Cupertino, Calif.-based company, “had great meetings with Chinese officials today. China is very important to us and we look forward to even greater investment and growth here,” said spokeswoman Carolyn Wu. She declined to identify any of the Chinese officials or give further details on the meetings.

  Unii sustin ca vizita ar avea legatura si cu posibile intrevederi avute cu unii reprezentanti ai operatorilor de telefonie mobila pentru lansarea iPhone 5 insa aceasta informatie este neconfirmata. Oricare ar fi motivele vizitei, Tim Cook este primul CEO al companiei Apple care viziteaza China in timp ce activeaza in aceasta functie, Steve Jobs evitand sa viziteze tara. La final va spun ca Tim Cook face parte din consiliul director al Nike si de aceea il vedeti imbracat in haine ale companiei.