Tim Cook se intalneste cu vicepremierul Chinei, viziteaza o fabrica Foxconn(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rNA7OdQZGwY[/youtube]

  Zilele acestea CEO-ul Apple Tim Cook face o vizita de lucru in China si dupa verificarile de la magazinul Apple din Beijing a avut intrevederi cu primarul Beijing-ului dar si cu vicepremierul Chinei. Avand in vedere ca Apple are probleme legale importante in China cu tradermark-ul tabletei iPad, era usor de inteles ca discutiile dintre Cook si vicepremier se vor axa pe aceasta problema si ziarele locale confirma acest lucru. Actualul vicepremier al Chinei l-ar putea succeda pe actualul prim-ministru in anul 2013 si avand in vedere ca guvernul detine creantele celor de la Proview, cu care Apple se judeca, discutiile erau mai mult ca sigur planificate de foarte multa vreme.

BEIJING—Apple Inc. Chief Executive Tim Cook met with senior Chinese leader Li Keqiang this week, in the strongest signal yet that the company is strengthening ties in a market it long neglected. The executive met with Mr. Li on Tuesday to discuss intellectual-property issues and greater cooperation, according to state media. In its evening news broadcast on Wednesday, state-run China Central Television showed Mr. Li meeting with Mr. Cook at Zhongnanhai, the closely guarded compound here that houses China’s top leaders.

  Vazand interesul acordat lui Tim Cook, cei de la Proview l-au acuzat ca face PR politic pentru salvarea companiei sale si probabil ca asta face deoarece lupta pentru drepturile companiei sale. E greu de crezut ca tableta iPad va fi scoasa vreodata din vanzare in intreaga China atat timp cat este unul dintre cele mai populare produse vandute acolo.

  Dupa intalnirea cu vicepremierul chinezi Tim Cook a facut o vizita unei fabrici Foxconn unde se asambleaza iPhone-urile companiei Apple. In trecut au existat numeroase plangeri adresate celor de la Apple cu privire la conditiile in care lucreaza angajatii Foxconn si se pare ca Tim Cook a venit sa inspecteze situatia desi vizita sa a fost cel mai probabil planificata si lumea a fost pregatita din timp. Tim Cook a facut acum un “tur de forta” in China si a imbunatatit dramatic imaginea companiei sale acolo insa ramane de vazut cum se vor rezolva problemele legale.