Prima Pagina Apple Companiei Apple i-a fost brevetata o noua tehnologie pentru televizoare HD

Companiei Apple i-a fost brevetata o noua tehnologie pentru televizoare HD

 

  Daca tot exista zvonuri care dau de inteles ca Apple va lansa un televizor, iata ca acum avem un nou brevet de inventie care vine doar sa confirme informatiile. Companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie care descrie o tehnologie prin intermediul careia pot fi produse televizoare care au o rata da refresh mare. Brevetul previnta o tehnologie numita S-IPS care permite companiei Apple sa produca televizoare care afiseaza culori mai reale, au luminozitate mai buna si au performante mai ridicate iar aici vorbim desigur despre rata de refresh a ecranului.

The technology is an off-shoot of IPS called S-IPS. It’s a technology that provides superior performance and color gamut with high luminosity. IPS technology is currently being used in Apple’s iMac – which stems from this patent… Embodiments of Apple’s granted patent and invention provide for a FFS TFT LCD with a high refresh rate without limiting the aperture of individual pixels. More specifically, embodiments of the invention provide for the use of common bus lines to reduce the effective resistance of the common electrode and to therefore allow for higher refresh rates of the display.

  Tehnologia S-IPS este o versiune imbunatatita a tehnologiei IPS care este utilizata in actualele iMac-uri ale companiei Apple iar brevetul in sine a fost trimis spre inregistrare in anul 2008 deci este vechi de aproape 4 ani de zile. Tehnologia le-ar permite celor de la Apple sa isi construiaca ecranele de care are nevoie pentru a produce noul HDTV insa deocamdata nimeni nu stie care sunt adevaratele planuri ale Apple. Exista sanse foarte mari ca posibilul televizor produs de companie sa aiba tehnologii ce vor fi brevetate in viitor insa pana atunci avem o noua confirmare a faptului ca Apple este interesata sa produca un televizor.

 • bursa

  Nu prea vad cum patentul ala de acum 4 ani o sa produca un display may bun decat ce exista acum pe piata.
  Sunt producatori care in fiecare an scot tehnologii noi la display-uri si le perfectioneaza in continuu pe cele pe care le au.
  Ma cam indoiesc ca viitorul va fi un display IPS cu specificatii atat de vagi ca cele descrise in patent.
  Si ca sa lamurim putin lucrurile, visul lui Jobs privitor la televizorul Apple a fost cu totul altul – el dorea un televizor independent de providerii de content, dar a realizat ca nu are ce sa dea utilizatorului. Apoi incercarea sa de a ajunge la intelegere cu furnizorii de programe , a ajuns la esec pt ca acestia nu au acceptat controlul Apple la fel de usor cum au acceptat operatorii de telefonie.
  Si uite asa televizorul Apple a ajuns un mit si va sfarsi daca se va realiza ca un televizor normal, poate cu ceva fita in plus fata de altele. Cam greu si cu fitele ca deja exista si comenzi vocale si super rezolutii si super tehnologii.

 • Carcotas

  Acum Apple breveteza ce produce Samsung 🙂

 • Adrian

  Dar le cam iese si unii nu se pot obisnui cu ideea ca sunt cei mai buni

 • Valentin

  Carcotas are dreptate.peste1 an vor apărea frigidere cu IOS =))

 • Florin.S

  Parca transformers prime are ecran super ips. Sunt curios ce tv or scoate si daca vor schimba ceva in industriea televizoarelor cum au facut in general.

 • al calin

  plasmele sunt inca cele mai reale tv (cu defectele lor) ce iasa acuma toate sufera de ceva.
  tre sa vina cu ceva mai bun de atat
  sunt curios cum o sa arata oledul (si pretul tre sa fie mai mic)
  comenzi vocale si gestuale sunt penibile (le-am vazut pe samsung) nu ma dau gata cu nimic

 • cezar

  poate vin cu ceva revolutionar cine stie..

 • liviu

  Chestia asta cu refresh mai mare e vrajeala de autobaza. Am si eu o plasma de 106cm si comut la refresh de 400/200/100hz pe secunda. Vrejeala de autobaza, mai 26 de hz in sus ochiul e pacalit si e impecabil sa mai sesizeze prea multe chestii. E o chestie de management la vanzari, chestie cu care apple prosteste f bine populatia, ceilalti mai au mult de invatat de la apple pe tema asta. Asa ca a doua oara nu am mai dat 27 de milioane pe o plasma cu chestii de management, am dat numai 16 si merge impecabil. Deci asa se intampla si la apple,,,