Companiei Apple i-a fost brevetata o noua tehnologie pentru televizoare HD

 

  Daca tot exista zvonuri care dau de inteles ca Apple va lansa un televizor, iata ca acum avem un nou brevet de inventie care vine doar sa confirme informatiile. Companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie care descrie o tehnologie prin intermediul careia pot fi produse televizoare care au o rata da refresh mare. Brevetul previnta o tehnologie numita S-IPS care permite companiei Apple sa produca televizoare care afiseaza culori mai reale, au luminozitate mai buna si au performante mai ridicate iar aici vorbim desigur despre rata de refresh a ecranului.

The technology is an off-shoot of IPS called S-IPS. It’s a technology that provides superior performance and color gamut with high luminosity. IPS technology is currently being used in Apple’s iMac – which stems from this patent… Embodiments of Apple’s granted patent and invention provide for a FFS TFT LCD with a high refresh rate without limiting the aperture of individual pixels. More specifically, embodiments of the invention provide for the use of common bus lines to reduce the effective resistance of the common electrode and to therefore allow for higher refresh rates of the display.

  Tehnologia S-IPS este o versiune imbunatatita a tehnologiei IPS care este utilizata in actualele iMac-uri ale companiei Apple iar brevetul in sine a fost trimis spre inregistrare in anul 2008 deci este vechi de aproape 4 ani de zile. Tehnologia le-ar permite celor de la Apple sa isi construiaca ecranele de care are nevoie pentru a produce noul HDTV insa deocamdata nimeni nu stie care sunt adevaratele planuri ale Apple. Exista sanse foarte mari ca posibilul televizor produs de companie sa aiba tehnologii ce vor fi brevetate in viitor insa pana atunci avem o noua confirmare a faptului ca Apple este interesata sa produca un televizor.