180.000 de aplicatii pentru iPad sunt disponibile in App Store, SUA genereaza cei mai multi bani din vanzari

  In momentul de fata exista peste 180.000 de aplicatii pentru iPad disponibile in App Store-ul companiei Apple, conform celor de la Distimo, si zilnic 2 milioane de dolari sunt generati din vanzarea a numai 200 dintre acele aplicatii. SUA este tara in care se vand cele mai multe aplicatii pentru iDevice-uri iar pe locurile urmatoare se claseaza Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Rusia sau Australia, tari in care nivelul de trai este indeajuns de ridicat pentru a permite utilizatorilor sa cumpere tot ce isi doresc. Trecand de la aplicatii platite la aplicatii gratuite, aplicatiile din top 300 aplicatii gratuite sunt descarcate de 4 milioane de ori in fiecare zi si vorbim de o cifra foarte mare care se aplica numai la un numar restrans al versiunilor universale si pentru tableta iPad.

  App Store-ul este cel mai mare magazin virtual de aplicatii din lume insa componenta care include doar aplicatiile pentru iPad si cele universale are numai doi ani de zile si in acesti doi ani a crescut extrem de mult. Practic in doi ani de zile s-au dezvoltat mai multe aplicatii pentru iPad decat pentru orice alta tableta sau tablete de pe glob, magazinul avand mult mai multe aplicatii decat alte magazine dedicate unor sisteme de operare pentru terminale mobile. Acest App Store sta la baza popularitatii pe care o are tableta iPad si aici v-am explicat de ce este el atat de important pentru Apple.

  Probabil pana anul viitor vom avea aproximativ 250.000 de aplicatii speciale pentru tableta companiei americane insa vom sti oare sa le gasim pe cele de care avem cu adevarat nevoie?