iDevice-urile cumparate din SUA si Asia nu beneficiaza de garantie in Romania

  Intr-o discutie avuta astazi cu un reprezentant al unui reseller roman de produse Apple mi s-a confirmat faptul ca iDevice-urile achizitionate din SUA si Asia nu beneficiaza de garantie in Romania. iPhone/iPad/iPod Touch-urile cumparate din respectivele regiuni nu vor fi primite in garantie de service-urile autorizate Apple, aceasta fiind directiva data de catre compania americana. Stiam despre aceasta problema insa abia astazi mi s-a confirmat existenta ei deci daca ati cumparat un iDevice din SUA sau Asia trebuie sa il trimiteti la garantie in tara de origine deoarece aici nu veti fi ajutati.

  De 3 luni de zile ar exista aceasta politica a companiei Apple deci nu este ceva 100% nou insa e bine de stiut pe viitor daca veti in plan sa achizitionati un produs Apple dintr-o tara straina. Produsele cumparate din Europa beneficiaza in continuare de garantie insa iPhone-urile achizitionate de la operatorii de telefonie mobila din Romania nu fac obiectul garantiei unui reseller autorizat. Pentru a trimite un iDevice in garantie se verifica serialul sau pe site-ul Apple deci nu aveti cum sa pacaliti sistemul.

UPDATE: Doar iPhone 4/4S nu beneficiaza de garantie in Romania daca sunt cumparate din Asia si SUA. Tabletele iPad pot fi duse in service.

23 COMENTARII

  1. Nu stiu ce informatie e asta, tot ce pot sa spun este ca tableta dupa care scriu, ipad2 3g 64, este cumparata din new york, si la o saptamana dupa ce am folosit o nu se mai deschidea. Am fost cu ea la service (noumax) si au trimis o in us inapoi, dandu-mi alta, fara sa imi ceara factura, chitanta sau altele.

  2. Lol, multumim ca ne-ai zis 🙂 urma sa cumpar noul ipad din america. Profit de ocazie si te intreb inca ceva. Daca iau un ipad de la un magazin de la noi, beneficiez de acea garantie de un an data de producator sau de cea de doi ani data de magazinele noastre, conform legislatiei ue. Merci

  3. @Cristi: De 3 luni se aplica.
    @cristi: Vad ca ai magazin online dar mie mi s-a confirmat altceva astazi.
    Daca informatia nu este reala atunci vina vine de la reprezentant insa ceea ce mi s-a spus astazi am auzit din diverse surse in trecut.
    @Mihai: Teoretic beneficiezi de garantia specificata de magazin, legal probabil prin OPC poti obtine mai mult dar nimeni nu iti poate garanta asa ceva.

  4. Depinde de reseller, Noumax acopera orice garantie indiferent de unde ai luat produsul.
    Probabil Zaone a discutat cu celalalt reseller adica Istyle, care in general face orice este posibil sa iti scoata bani din buzunar 🙂 …imho

  5. Poate ar trebui schimbat si titlul, nu orice reseller acopera garantia daca produsele sunt cumparate din x si y
    Apple accorda garantie internationala a produselor si cu siguranta in magazinele proprii aceasta este respectata, dar intervin diversi reselleri in tarile unde Apple nu are magazin propriu care isi permit sa faca legile cum doresc.
    Nu poti cumpara din state din Europa ,da corect, dar daca te duci acolo sau cineva iti cumpara de acolo vei beneficia de garantie , mai putin la diversi reselleri

  6. Daca tu cumperi produsul de acolo nu beneficiezi de garantie aici. Asta e realitatea, asta am scris. Garantie ofera doar resellerii de produse Apple si numai daca Apple le da voie. Si aici e vorba de ambii service provideri din Romania: iStyle si Noumax.

  7. Citez de pe noumax.ro: “Service si garantie

    Noumax este Authorized Service Provider. Orice produs Apple, indiferent de tara in care a fost cumparat, poate fi adus pentru reparatii sau revizii, in perioada de garantie sau dupa.

    In general produsele Apple au garantie 1 an. Poti prelungi garantia pana la 3 ani, cumparand un pachet Maxcare.”

    Ce parere ai de asta? Multumesc!

  8. Am fost eu la Noumax cu 2 MacBook-uri cumparate din SUA si mi le-au reparat gratis, fara probleme. Ce-i drept nu in ultimele luni de zile. Din cate stiu produsele Apple beneficiaza de 1 an garantie internationala asa ca …

    @Attimusic: Ai garantie 2 ani insa nu cred ca vrei sa ajungi la service-uri neautorizate Apple pt probleme care nu sunt extrem de evidente. Asta o zic pt ca sunt patit 🙂

  9. Referitor la garantii in general – am vazut ca destule magazine online ofera garantie tehnica 1 an si garantie de conformitate 2 ani. Aia de conformitate e vax albina, inutila pentru noi.

  10. Le-am dat mail celor de la istyle si mi-au raspuns referitor la un ipad nou ca daca il cumpar din america ii accepta garantia, doar sa nu fie ipad cu cdma (probabil se refera la ipadul cu 4g pe verzion).

  11. Am intrebat la Noumax. Raspunsul lor a fost:

    From: Paul Luxita
    Date: March 29, 2012 9:25:32 AM
    To: office@noumax.ro,Adrian ,
    Subject: Re: garantie iPad USA

    Buna ziua,

    Nu este adevarat. Singurul device cu regim special este iPhone-ul. Toate celelalte produse Apple au garantia internationala de 12 luni.

    Cu stima,
    PAUL Luxita
    Apple Solution Expert – Education, Apple Technician