Pro TV si Digi 24 mint \”frumos\”, Apple NU deschide magazin oficial in Romania

  Pentru ca in Romania “tot ce zboara se mananca”, celebra televiziune Pro TV si mult mai putin cunoscutul post Digi 24 au scris astazi ca Apple va deschide in Bucuresti cel mai mare magazin din sud-estul Europei. Titlul este in proportie de 90% identic pe ambele site-uri si personal cred ca baietii de la Digi 24 l-au preluat fara sursa de la Pro TV deci minciuna s-a perpetuat de la un site la altul. Nu am urmarit buletinele de stiri de la Pro Tv sau Digi 24 insa presupun ca acolo titlul mare va fi acelasi pentru ca asa e jurnalismul la noi. Nu stiu daca cei de la iStyle au furnizat titlul sau informati aceasta sau jurnalistii de la Pro TV habar nu au ce inseamna Apple insa eroarea e aceeasi si multi romani vor crede ca achizitioneaza produse dintr-un magazin Apple ceea ce nu este adevarat.

  L-am intrebat pe George Buhnici, care acopera aria de tehnologie de sectiunea site-ului Pro TV care prezinta stirile acestea, si mi-a confirmat ca Apple nu a deschis vreun magazin in Romania asa ca va puteti da singuri seama cat de credibile sunt informatiile prezentate de cel mai popular post TV de la noi.

UPDATE 19:00: Prosteala este extrem de raspandita deoarece foarte multe site-uri au publicat articole cu titluri inselatoare astazi. Intentia este, se pare, de a minti utilizatorii insa e neclar daca iStyle a mintit in materialele promotionale sau toate site-urile mint intentionat in advertoriale. Avand in vedere aceasta campanie inselatoare facuta pentru deschiderea acestui magazin ar trebui sa va faceti singur o parere cu privire la serviciile oferite de el.

Thanks to KFF si Catalin N.