Steve Jobs nu a fost 100% de acord cu denumirea Siri pentru asistentul din iPhone 4S

  Desi asistentul personal Siri din iPhone 4S se dovedeste a fi extrem de popular, Steve Jobs nu a fost chiar atat de multumit de denumirea sa. Apple a achizitionat in 2010 compania care a produs Siri insa Steve Jobs nu a fost multumit de nume dar in lipsa unei alternative mai bune a ales sa pastreze denumirea originala atunci cand asistentul a fost oficial lansat impreuna cu terminalul iPhone 4S. Dag Kittlaus este cel care furnizeaza aceste informatii si el spune ca Siri in norvegiana inseamna femeie frumoasa care te conduce la victorie iar de aici vine si explicatia utilizarii unei voci feminine in versiunea americana a asistentului.

I worked with a lady named Siri in Norway and wanted to name my daughter Siri and the domain was available. And also consumer companies need to focus on the fact that the name is easy to spell, easy to say. Apple is) patient — they don’t jump on anything until they feel they can go after something new, and he felt that we cracked it. So that was his attraction (to Siri). So Siri means in Norwegian, “beautiful woman who leads you to victory”. 

  Chiar daca Steve Jobs nu a putut gasi o denumire mai buna pentru acest asistent, cred ca multa lume este perfect multumita de cea actuala avand in vedere ca nimanui nu i s-a parut a fi ciudata sau nepotrivita.

5 COMENTARII

  1. Siri se numea compania care a fost achizitionata de apple in 2010, companie care era, la baza, un motor de cautare mai complex si a fost achizitionata pentru AI-ul motorului de cautare. Chiar Steve a spus asta, intr-un interviu acordat in 2010.