Posesorii de tablete iPad cheltuie 70.000$ zilnic pe abonamente la ziare si reviste

  NewsStand este o aplicatie implementata de catre Apple in iOS 5 care permite posesorilor de iDevice-uri sa cumpere abonamente la reviste si ziare direct de pe propriile terminale. Desi la o prima vedere aplicatia nu pare interesanta, in realitate ea genereaza vanzari de 70.000$ zilnic pentru publisheri. Cele mai populare publicatii sunt New York Times, The Daily si The New Yorker deci e cat se poate de clar ca americanii sunt cei care achizitioneaza cel mai mult continut prin aplicatie. Facand un calcul rezulta ca 2.1 milioane de dolari sunt generati lunar de aplicatie si aproape 18 de milioane de dolari intra anual in bugetele publicatiilor iar suma este departe de a fi mica.

According to a new report from analytics company Distimo, iPad users are spending $70,000 a day in the newsstand, which is where Apple keeps newspapers and magazines. The most popular news applications come from the New York Times, The Daily, and the New Yorker, says Distimo.

  Problema cu NewsStand este ca nu foarte multa lume este convinsa sa cumpere abonamente zilnice/saptamanale/lunare altfel incasarile ar fi fost mult mai mari insa cred ca Apple va gasi metode noi de a promova serviiciul in randul propriilor utilizatori.