Recicleaza un telefon mobil sau un accesoriu si ajuta la plantarea unui copac

14

  Astazi operatorul de telefonie mobila Cosmote a anuntat ca va da startul unei campanii interesante care le va da utilizatorilor posibilitatea de a contribui la cresterea fondului forestier din Romania. Din 31 martie in magazinele Cosmote si Germanos veti putea dona telefoane vechi sau accesorii care vor fi reciclate iar in schimbul fiecarui telefon sau accesoriu donat un copac fi plantat si ingrijit de cele doua companii pana va ajunge la maturitate. Ideea este foarte buna si cred ca trebuie sustinuta pentru ca exista foarte putine proiecte de acest gen in Romania iar foarte multi dintre noi ignora natura care ne sustine viata.

  Campania celor de la Cosmote este demarata cu ocazia serbarii Orei Pamantului si se va incheia in luna septembrie.

COSMOTE România va marca Ora Pământului 2012, pe 31 martie, cu prima iniţiativă importantă care leagă direct telefonia mobilă de protecţia mediului înconjurător. Astfel, pe 31 martie, COSMOTE lansează o provocare pentru fiecare client al său: pentru fiecare telefon mobil sau accesoriu adus pentru reciclare într-un magazin COSMOTE sau Germanos până în septembrie 2012, COSMOTE va planta în această toamnă câte un copac şi îl va îngriji până va atinge maturitatea.

 „Invităm toţi clienţii noştri să ne ajute să reconstituim şi să reîntinerim mediul înconjurător prin simpla aducere a unui telefon mobil vechi, nefolosit sau stricat. Am ales Ora Pământului ca punct de plecare pentru această campanie pentru a ne asigura că tot mai mulţi utilizatori de telefonie mobilă vor afla despre această iniţiativă şi ni se vor alătura. Prin această provocare lansată odată cu Ora Pământului, COSMOTE România intenţionează să crească gradul de conştientizare și responsabilizare a populaţiei față de protecţia mediului. Şi, bineînţeles, în toate sediile COSMOTE se vor stinge luminile în zonele care nu sunt esenţiale în clădirile de birouri din Bucureşti şi din ţară. În acest mod, fiecare dintre noi contribuie la a avea o planetă mai curată”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager, COSMOTE România.

COSMOTE România combină astfel două programe dezvoltate de companie: I Love Recycling şi Adoptă o pădure. Angajaţii companiei vor planta toţi copacii strânşi în cursul acestei campanii în toamna anului 2012. Adoptă o pădure fost lansat în 2009 cu un proiect pilot în Căciulaţi, cu 5.000 de copaci plantaţi, apoi a continuat în 2010 cu plantarea a 10.000 de puieţi de stejar pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi la est de Ploieşti. Acest proiect a fost implementat cu sprijinul Asociaţiei MaiMultVerde şi al Administraţiei Domeniilor Publice şi Private din Ploieşti. COSMOTE România şi-a luat angajamentul de a îngriji această pădure timp de cinci ani.