Bateria noii tablete iPad ofera o autonomie mai mica decat bateria tabletei iPad 2

  Desi s-a dovedit cat se poate de clar ca tableta iPad 3 poate functiona timp de 10 ore in aproape orice conditii, cei de la MacWorld au dorit sa vada cat de bine se descurca dispozitivul cand are luminozitatea ecranului setata la maxim si cand ea este setata la o valoare mult sub medie. Pentru teste au fost utilizate doua tablete: una iPad 3 si una iPad 2, ele au fost conectate la o retea Wi-Fi si au rulat un film in loop pana cand bateria s-a terminat. Cei de la Macworld au masurat si luminozitatea maxima a ecranelor si au ajuns la concluzia ca iPad 2 are 400 cd/m² iar  iPad 3 are 434 cd/m² deci vorbim de o diferenta de aproape 10% si asta in conditiile in care pe noua tableta iPad rezolutia este dubla, numarul de LED-uri este dublu si numarul de pixeli este de 4 ori mai mare.

  Testele celor de la MacWorld au demonstrat ca iPad 3 poate rula un film prin Wi-Fi pentru 5 ore si 40 de minute cu luminozitatea setata la maxim iar iPad 2 poate rula pentru 8 ore si 30 de minute in aceleasi conditii. Luminozitatea a fost mai apoi setata la 150 cd/m² pe ambele tablete, deci mai putin de jumatate, iar in aceste conditii iPad 3 a rulat filmul prin Wi-Fi timp de 10 ore si 10 minute in timp ce iPad 2 a ajuns la 13 ore si 20 de minute deci avem o diferenta de 30% in autonomie intre cele doua tablete, lucru care nu ar fi trebuit sa existe.

  Ecranul noii tablete iPad consuma mai multa energie si asta ii afecteaza destul de serios autonomia din moment ce iPad 2 are rezultate cu 30% mai bune.