Apple va oferi doi ani de garantie pentru produsele vandute in Uniunea Europeana

  Pentru ca Apple a fost amendata de Italia deoarece nu si-a informat corect consumatorii cu privire la termenul legal de garantie de care beneficiaza, astazi a fost publicata o pagina noua pe site-ul companiei in care avem clarificari cu privire la garantia legala de care beneficiem cu totii. Apple spune ca legislatia comunitara impune acordarea unei garantii de doi ani de la data livrarii produslui iar Apple ofera in mod normal doar o garantie de 1 an de la data achizitionarii produsului deci vorbim despre o diferenta de 1 an intre acordarea garantiilor.

In most EU member states, consumers may only claim for defects that were present on delivery. There are some exceptions including Czech Republic and Romania. The burden to prove that the defect existed on delivery generally shifts to the consumer after the expiry of a period of 6 months from date of delivery. Examples of countries where the burden of proof does not shift include Czech Republic, Portugal and Romania. Please contact your local European Consumer Centre for details of the position in your country.

In most EU member states, consumers may only claim consumer law rights against the seller from whom they purchased the product. There are some exceptions including Finland, France and Sweden. Please contact your local European Consumer Centre for details of the position in your country. Consumers who purchased Apple-branded or non-Apple-branded products at an Apple Retail Store or the Apple Online Store may claim against Apple. Apple contact details are available here.

  Practic Apple se obliga acum sa suporte o garantie de doi ani pentru propriile produse dar numai in UE insa listeaza Romania pe lista tarilor in care exista cateva exceptii pentru acordarea garantiilor. Apple spune ca in Romania consumatorul NU are obligatia de a cere garantie pentru produs numai in baza unor defecte reclamate la livrarea acestora in termen de maxim 6 luni de la livrare. Garantia este valabila pe intreaga perioada de doi ani si consumatorul o poate invoca oricand in limitele impuse de catre lege.

  Apple ne ofera acum garantie legala de doi ani de zile si vanzatorii produselor sunt obligati sa o ofere indiferent daca sunt reselleri autorizati ai companiei Apple sau magazine fizice, deci puteti beneficia de garantie de doi ani de la data achizitie indiferent de unde ati cumparat produsul. Termenul legal de 2 ani pentru acordarea garantiei se aplica atat pentru produsele companiei Apple cat si pentru produse terte vandute in magazinele Apple.

  Desi in Romania garantia de doi ani se aplica pe toata perioada de utilizare a produsului, daca ati cumparat un produs Apple intr-o alta tara atunci intrati sub incidenta legilor locale si aveti garantia standard Apple de un an de zile.